Протестни действия готвят родители на ученици от Математическа гимназия Д-р

...
Протестни действия готвят родители на ученици от Математическа гимназия Д-р
Коментари Харесай

Родители на ученици от варненската математическа гимназия излизат на протест

Протестни дейности готвят родители на възпитаници от Математическа гимназия " Д-р Петър Берон " Варна.

Причината е, че се обрисува през новата образователна година учениците от гимназията да учат единствено втора промяна, а тези от ОУ " Захари Стоянов ", с които разделят обща постройка, единствено първа.

Припомняме, двете учебни заведения разделят обща постройка, която е изпълнена на краен лимит. От новата образователна година обаче в главното учебно заведение е разгласен спомагателен банкет на още една паралелка, която на процедура изисква и още едно помещение. Това постанова по-големите възпитаници, в тази ситуация от гимназията, да преминат напълно на образование втора промяна, а дребните от главното учебно заведение ще останат първа.
" Не е редно общината да утвърди банкет на още една паралелка в ОУ " Захари Стоянов ", в случай, че е наясно, че постройката се пука по шевовете. Защо се основава ненужно напрежение? Крайно време е Община Варна, като притежател на постройката, да откри решение. Новата постройка на математическата за в този момент е единствено на картинка. Безумно е постройката на друго учебно заведение наоколо (бел. ред. Спортното училище), която също е благосъстоятелност на Община Варна, да е полупразна, а в същия миг ние да се чудим по какъв начин да се съберем. ", разяснява родител пред Moreto.net   Към момента родителите събират подписка, която ще дават на управлението на учебното заведение и на Община Варна, която пък е притежател на постройката.

Протестът е плануван за 17:30 часа на 17 юли, а мястото е градинката до Община Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР