Протестната акция се проведе в Истанбул във връзка с посещението

...
Протестната акция се проведе в Истанбул във връзка с посещението
Коментари Харесай

Младежи от Истанбул на протест заради Помпео: Това не е Византия!

Протестната акция се организира в Истанбул по отношение на визитата на държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл , по време на което той се срещна с вселенския патриарх Вартоломей, оповестява БГНЕС. " Това не е Византия, това е Турската република. Патриаршията към този момент не е място за поклонение. Това към този момент е офис на Централно разузнавателно управление на САЩ. Съединени американски щати намерено се пробват да трансфорат патриарха в папа. Посещението на Помпео пренебрегва суверенитета на Турция и е част от проекта за събаряне на държавното управление на републиката ", се споделя в изказване на уредника на митингите - Младежкия съюз на Турция.
Помпео организира срещи в Истанбул с константинополския патриарх Вартоломей и апостолския нунций (посланик на Ватикана) Пол Ръсел, а срещи с турските публични лица не бяха планувани от шефа на американската дипломация. В момента Помпео е на двудневно посещаване в Грузия.
 Помпео посети гръцкия патриарх Вартоломей I Помпео посети гръцкия патриарх Вартоломей I
Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео посети гръцката фанариотска патриаршия в квартал Фатих, в Истанбул. Той влезе в храма " Ая Йорги "...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР