Протестите в Чили срещу социалните неравенства продължават, като в тях

...
Протестите в Чили срещу социалните неравенства продължават, като в тях
Коментари Харесай

Броят на загиналите в Чили се увеличава

 Протестите в Чили против обществените неравенства не престават, като в тях броят на жертвите доближи към този момент 18, оповестяват международните организации.

Социалните митинги в страната, бяха провокирани след решение на държавното управление да усили цената на билетите за метрото в столицата Сантяго за повторно в границите на тази година. Това провокира първо окупиране на метростанциите от младежи и студенти, а след това и всеобщи митинги с доста вандалски актове, принуждение и конфликти с полицията. Сега към този момент митингите излязоха и отвън рамките на Сантяго.

Така се стигна и до случаите на гибел по време на митингите. По данни на вътрешното министерство на страната единствено в границите на последното денонощие са починали трима души - възрастен мъж и 4-годишно дете, които бяха блъснати от кола, и още един мъж, умрял при полицейско принуждение.

Междувременно два супермаркета бяха опожарени в северния град Антофагаста, хотел стана обект на вандалска демонстрация в Сантяго, заяви локалната телевизия " Вейнтикуатро орас ".

Въпреки че президентът Себастиан Пинера разгласи, че ще бъдат подхванати промени за повишение на виталния стандарт на популацията, в това число увеличение на пенсиите и минималната работна заплата, по-ниски цени на медикаментите и по-високи налози за богатите, това към момента не е довело до намаляване на демонстрациите и на гнева на протестиращите.

Полицията още се пробва да усмири пристрастеностите, като употребява водни оръдия за разпространяване на протестиращите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР