Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за

...
Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за
Коментари Харесай

Преговори за заплатите в МВР на 2 ноември, протестите продължават

Протестите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи не престават, без значение от поканата за диалози, отправена от вътрешния министър. По обед митинг ще има пред полицейските ръководства в Благоевград, а вечерта - в Сандански и Гоце Делчев.
Седем дни след началото на поредицата от безмълвни митинги от потвърдиха, че са получили покана от управлението на вътрешното ведомство за започване на договаряния.
Димитър Попов, заместник-председател на най-големия полицейски профсъюз, уточни пред БНР:
„ Получихме към този момент и покана за започване на договаряния с министър на вътрешните работи, които са планувани за 2 ноември от 11:00 часа “.
Служителите в Министерство на вътрешните работи упорстват виновната им и високорискова работа по време на изключителната обстановка с ковид да бъде оценена, в това число и финансово - по този начин както в другите 34 държавни структури, чиито хонорари бяха увеличени до 30% с разпореждане на Министерския съвет:
„ Предполагам, че веднага като има покана за договаряния по тези наши претенции, има някакъв късмет. И уповавам се да не стигаме до оповестения към този момент народен митинг на 8 ноември “, разяснява Димитър Попов.
Вижте още:
 Полицаи на безмълвен митинг в Шумен Полицаи на безмълвен митинг в Шумен
На алегоричен митинг пред Районното ръководство в Шумен се събраха чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи от региона с искане за нарастване на в...

 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР