Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари

...
Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари
Коментари Харесай

65% от българите подкрепят протестите на превозвачите срещу пакет Мобилност

Протестите на превозвачите, които ще се проведат на 10 януари в Брюксел, са придружени от висока социална поддръжка у нас. Това демонстрират данните от експресно национално представително изследване на „ Екзакта Рисърч Груп”.

В отговор на въпроса „ Подкрепяте ли или не митингите на превозвачите против новите европейски условия за интернационален превоз (пакета „ Макрон”)?”, 64.6 % от респондентите дават отговор с „ да”, а 7.9% - с „ не”. 27.5% нямат мнение по въпроса.

Подкрепата е относително отмерено разпределена измежду всички социално-демографски групи, като по-високи от междинните стойности на поддръжка се записват измежду мъжете, измежду хората на възраст сред 30 и 39 години и измежду жителите на градовете отвън столицата.

Протестът на превозвачите получава съвсем идентична поддръжка измежду гласоподавателите на главните политически сили – ГЕРБ и Българска социалистическа партия, както и измежду негласуващите. По-високо от междинното е утвърждението към митинга на превозвачите измежду симпатизантите на Обединените патриоти (сред 69% от тях). Без мнение по тематиката са по-често младите респонденти (на възраст сред 18 и 29 години) и жителите на селата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР