Протестиращите земеделци в покрайнините на София поканиха министъра да се

...
Протестиращите земеделци в покрайнините на София поканиха министъра да се
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци към министъра: Присъединете се към нас, и вас ви изработиха

Протестиращите земеделци в покрайнините на София поканиха министъра да се причисли към тях и да оглави шествието към министерския съвет за диалог с премиера и останалите министри. " Те го създадоха и него, тъй като никой не го пита какво решение да вземе ", уточни един от хората, който взе думата.

Бившият министър на земеделието Венцислав Върбанов пък разгласи, че протестиращите са подготвени за среща с държавното управление, само че изиска там да са и " водачите на така наречен сглобка ", които подписали решението за рухване на възбраната на вноса на украинска земеделска продукция.

Пред спонтанния протест в покрайнините на София министърът на земеделието Кирил Вътев съобщи, че проблемите в бранша са се натрупали в продължение на 30 години. " Обстановката е доста комплицирана, само че можем да намерим верните решения. Нито едно от решенията не допускам мигновено и незабавно резултат ", сподели той, а изказването му беше посрещнато с освирквания.

Вътев акцентира, че протестиращите имат пет претенции, като тези, които е можело да се решат незабавно, са решени. Що се отнася до продължаването на възбраната за импорт на избрана земеделска продукция от Украйна, министърът сподели, че България има месец да съобщи количествата импорт от тях, които могат да бъдат позволени. И това негово изявление беше посрещнато с освирквания. Това даде мотив на министъра да заключи, че след протестиращите има хора, които не желаят решение, а търсят спор.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР