Протестиращите срещу промените в Изборния кодекс се преместиха пред сградата

...
Протестиращите срещу промените в Изборния кодекс се преместиха пред сградата
Коментари Харесай

Протестиращите обсадиха БНТ заради участие на Йордан Цонев, той обаче не дойде

Протестиращите против измененията в Изборния кодекс се реалокираха пред постройката на Българската национална телевизия (БНТ), където трябва да гостуват Йордан Цонев от Движение за права и свободи, Даниел Лорер от " Продължаваме Промяната ", Георги Свиленски от Българска социалистическа партия и Христо Иванов от " Демократична България ".

Събралите се скандираха " мафията вън ", " в никакъв случай повече ГЕРБ и Движение за права и свободи ", " долу Движение за права и свободи " и " оставка Кошлуков ". 

Движението към Българска национална телевизия е затруднено. Протестиращите са обкръжили националната телевизия и са се струпали пред всички входове на постройката.

Малко по-късно обаче се оказа, че депутатът от Движение за права и свободи няма да пристигна в Българска национална телевизия, а ще взе участие в " Панорама " отдалечено.

Гражданското неодобрение е породено от измененията в Изборния кодекс, с които се връща опцията за гласоподаване с хартиени бюлетини. Протестът стартира в 18:30 пред Народното събрание, където бе блокирано придвижването, а пред стачкуващите приказваха водачите на Политическа партия и Демократична България Кирил Петков и Христо Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР