“Протестиращите са златните кокошки“ на България и не е добре

...
“Протестиращите са златните кокошки“ на България и не е добре
Коментари Харесай

Михаил Миков: Протестиращите са „златните кокошки“ на България и „не е добре да ги колиш“

“Протестиращите са „ златните кокошки “ на България и „ не е добре да ги колиш “.Те не имат вяра, че това, което се приказва, ще се извърши. Не имат вяра, тъй като в последните години в българската енергетика протичат отрицателни процеси. ” Това съобщи някогашният ръководител на Народното събрание Михаил Миков в ефира на NOVA NEWS.

“ПАВЕЦ Чаира е счупена от години ”

“Блоковете от руснаците ги продадохме на няколко пъти на украинците, а в този момент се готвим да затворим ТЕЦ-овете. ”

Думите му пристигнаха в отговор на въпрос по отношение на признатото от депутатите подписано съглашение сред държавното управление и протестиращите енергетици и миньори.

“Протестиращите са „ златните кокошки “ на България ”

“Големият въпрос е докога ще изкара тази коалиция. Очевидно ги е боязън да внесат бюджета в точния момент. Тези пари от Европа са витално нужни, с цел да оцелее властта ”, сподели още Миков.

Според него има индикации на държавна рецесия. Той предвижда, че тя ще се задълбочи, когато действителните финансови индикатори на страната станат публично притежание.

По тематиката с конституционните промени Михаил Миков счита, че единственото, което се цели, е лишаване на правото на президента да назначи длъжностен кабинет

“Това няма да срещне схващане в обществото. Знаете какъв брой време продължи пазарлъкът за основаването на тази коалиция. Накрая всички се събраха единствено поради парите от Европа “, добави някогашният ръководител на Народно събрание.

На въпрос за промяната на националния празник Михов означи, че в страната вървят всеобщи подписи за запазването на 3-ти март.

“Толкова ли се уплашиха от Русия, че желаят да махнат 3-ти март? Това е смешна история ”, отсече той.

За промените в спецслужбите Михов изрази мнение, че те се вършат, тъй като ген. Атанасов е „ мераклия “ да ги използва политически.

По-рано през днешния ден Бойко Борисов съобщи, че с предумисъл не е участвал на срещата сред министър председателят и енергитиците вечра. Той акцентира, че доста водачи не са били там и прикани да не се политизира митингът.

“Когато Томислав Дончев, който остави преди три години подготвен проект, присътва на комисията и те го отритнаха, три години служебни и постоянни държавни управления не направиха нищо ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Той съобщи, че задачата му е да не се политизира този протест

“Трябва да имаме заместваща мощ, хората в бранша би трябвало да бъдат спокойни за заплатата си ”, сподели още Борисов. “Доста взаимни отстъпки се направиха от синдикатите, протестиращите, от Министерски съвет, само че и през днешния ден декларирам, ще гласоподавам за направеното съглашение, само че нататък Денков е виновен за договарянията с Европейска комисия ”

 


Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР