Протестиращите опитаха да нахлуят в сградата на парламента

...
За кратко напрежението на площада, където протестират симпатзанти на партия
Коментари Харесай

За кратко напрежението на площада, където протестират симпатзанти на партия "Възраждане" срещу зеления сертификат, ескалира, предаде репортер на БГНЕС.

Хората се качиха на стълбището пред парадния вход на Народното събрание, блъскаха се с полицията и започнаха да тропат по прозорците на вратите, искаха да нахлуят в сградата. Полицейските служители и жандармерията ги удържа.

Ораторът, който до преди минути призоваваше мъжете от протеста да излязат на "първа линия", а жените да се отдръпнат назад, вече говори за права и мирен граждански протест.

"Няма да има ескалации, ние сме хора на честта", казва ораторът, който призовава за преговори. Протестиращите направиха коридор между паметника на Цар Освободител и сградата на парламента. Те искат да влязат в парламента и да разговарят за отмяна на ограничиелните мерки. Поканиха на разговори полицията, обявявайки, че единственото, което искат е "край на тиранията".

Заканват се, че единствената цел за днес е отмяна на всички мерки, наложени заради COVID-19. Скандиранията "долу маските" продължават. Няколко минути след 14 часа, ораторът обяви, че 15 човека - представители на протестиращите - отиват на задния вход на парламента, където ще искат да водят мирни преговори с депутатите.

На площада има много хора - стотици полицаи, стотици протестиращи и десетки журналисти. Малцина са тези, които носят предспазни маски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР