Протестиращите жилите на Цалапица тръгнаха на шествие, водено от деца

...
Протестиращите жилите на Цалапица тръгнаха на шествие, водено от деца
Коментари Харесай

Трети ден протест в Цалапица, искат изселване на убийците на Митко

Протестиращите жилите на Цалапица потеглиха на шествие, водено от деца с плакати. То пое на поход към автомагистралата, където по-късно може за малко да блокират пътя.

" Всички сме тук за нашите деца ", оповестиха уредниците на митинга. Всички застанаха на колене за минута безмълвие и отдадоха респект на Митко.

Засилено е полицейското наличие, като има ситуирани екипи във всички подстъпи към Цалапица, откакто на вчерашния митинг се стигна до напрежение в селото.

Протестиращи се чака на следващия ден да бъдат пред постройката на Районния съд в Пловдив, където ще се гледа мярката на близнаците Валентин и Борислав.

" За нас няма един палач и двама съучастници, а трима убийци. Искаме доживотни присъди ", сподели вуйчото Пейчо Малинов, както и други родственици.

Според бащата на арестуваните близнаци обаче, хората не знаят цялата истина. " Хората се надъхват, обикновено, само че не знаят истината и по тази причина са на този хал. Ако аз бях на тяхно място, щях по този начин да отвръщам. А каква е истината - питайте прокуратурата. Нямам право да експортирам данни, до момента в който тече следствието ", разяснява Петър Динков, татко на задържаните близнаци пред bTV.

Днешният митинг е трети в Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Все още няма информация да е открит търсения с европейска заповед за задържане Рангел Бизюрев, упрекнат за осъществяването на жестокото закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР