Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер -

...
Протестиращи срещу правителството и главния прокурор за поредна вечер -
Коментари Харесай

Протестът продължава: Недоволство от борбата с коронавируса и ареста на потрошилите офис на ГЕРБ

Протестиращи против държавното управление и основния прокурор за поредна вечер - 137-ма, се събраха в центъра на София. Те показаха неодобрение от високата смъртност от ковид у нас. Въпреки това, съвсем всички бяха без маски, заяви БНР.

" Според мен всеки човек е задължен да бъде тук. Протестът не е спирал, той по този начин, или другояче продължава. Целите на митинга са ясни, макар затрудненото състояние, казусът си остава, дори нараства. Виждаме, че методът, по който се пробват да се оправят даже с коронакризата, не е верен. На базата на това, което се вижда в Европа. А доколкото разбрахме, даже сме станали трети по смъртност ", съобщи един от стачкуващите.

" Аз персонално съм от 15-и май, стачкувам за правдивост ", добави различен.

След 19 часа протестиращите потеглиха на шествие из софийските централни улици и стигнаха до 5-то Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. С крясъци " Министерство на вътрешните работи е мафия " и " Гешев - срам, оставка и затвор " те недоволстваха против задържането на петима души за офанзивата против офис на ГЕРБ в София, чиито прозорци и врата бяха потрошени.

Днес от прокуратурата оповестиха, че на всички са повдигнати обвинявания за безчинство. Трима от тях, които са малолетни, са сложени под контрол. Другите двама, единият от които мароканец, са пуснати против парична гаранция. Чужденецът ще бъде върнат в родината си.

Част от протестиращите през вчерашния ден обявиха, че тези хора са провокатори.

За разлика от нощес, когато се стигна до напрежение пред остарялата постройка на Народното събрание, довечера ситуацията е спокойна.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР