Протестиращи срещу пенсионната реформа нахлуха в офисите на оператора на

...
Протестиращи срещу пенсионната реформа нахлуха в офисите на оператора на
Коментари Харесай

Протестиращи щурмуваха офиса на Euronext в Париж с крясъци и факли

Протестиращи против пенсионната промяна нахлуха в офисите на оператора на фондовата борса Euronext в парижкия квартал Ла Дефанс, заяви Reuters.

Развявайки синдикални флагове, групата от няколкостотин протестиращи окупира фоайето на Euronext, а пространството се извърши с червен пушек от факлите им.

Последваха и викания:

" Ние сме тук, ние сме тук, даже Макрон да не желае, ние сме тук. " и " Макрон да подаде оставка! "

Демонстрантите обявиха, че огромните компании би трябвало да покриват финансирането на пенсиите.

" Казват ни, че няма пари за пенсиите. Но " няма потребност да се вземат пари от джобовете на служащите, има такива в джобовете на милиардерите ", съобщи синдикалистът от Sud-Rail Фабиен Вилдийо.


По-рано този месец сходни подиуми се разиграха в парижките офиси на Blackrock.
През уикенда френският президент Еманюел Макрон подписа закона за увеличение на пенсионната възраст, което значи, че жителите би трябвало да работят две години повече, до 64 години, преди да получат държавната си пенсия.

Днешните събития са резултат от три месеца на митинги, които доведоха до големи тълпи по улиците и на моменти прекосяваха в принуждение.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че голямото болшинство от гласоподавателите са срещу пенсионната промяна.

Макрон и неговото държавно управление настояват, че желаят да продължат напред и да работят по други ограничения, свързани с изискванията на труд, закона и реда, образованието и опазването на здравето.

Но протестиращите в Ла Дефанс, както и тези, които освиркаха президентът по време на визитата му в източния френски район Елзас в сряда, ясно демонстрираха, че не са подготвени да продължат напред.

" Ще продължим до отдръпването на закона за пенсиите ", крещяха протестиращите на централния площад в Ла Дефанс, застанали до афиш с надпис: " Не на пенсионната промяна ".

Самият Макрон се сблъска с митинги по време на втората си обществена изява след подписването на закона.

По време на визитата му в учебно заведение в южния френски град Ганг, до момента в който се усмихваше се и си правеше селфита с учениците, протестиращите, арестувани на няколкостотин метра от полицията, го освиркаха, скандирайки против пенсионната промяна.

" Има от всичко по малко. Някои са щастливи, други не толкоз ", сбит беше Макрон, отминавайки протестиращите.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР