Протестиращи се събраха пред парламента с искане за оставка на

...
Протестиращи се събраха пред парламента с искане за оставка на
Коментари Харесай

Протест пред парламента: Строги мерки за сигурност и пътна блокада

Протестиращи се събраха пред Народното събрание с искане за оставка на държавното управление. Една част са проведено от съдружие „ Толерантност “, а друга част – от Национално придвижване „ Хан Кубрат “. Към стачкуващите се причислиха и последователи на Вътрешна македонска революционна организация, които упорстват за отбрана правата на българите в Република Северна Македония. 
 митинг пред Народното събрание БГНЕС
Засилени са ограниченията за сигурност към постройката на Народното събрание, където текат дебатите по вота на съмнение към кабинета на Кирил Петков. Поставени са железни заграждения, има кордон служители на реда. Движението по бул. „ Цар Освободител “ е затворено за придвижване. 
 митинг пред Народното събрание Българска телеграфна агенция
Протестиращите скандират „ Оставка “, развяват българските флагове. 
 митинг пред Народното събрание БГНЕС
Искаме оставка на този кабинет, това е най-силната и най-правилна антикризисна мярка, съобщи за Българска телеграфна агенция кметът на община Белица Радослав Ревански. Излъгаха ни за повече пари за общините, за отплата за тока, добави кметът. 
 митинг пред Народното събрание Българска телеграфна агенция
Няма съответно отношение от централната власт към нашите проблеми - проблемите на хората, уточни кметът на община Рудозем Румен Пехливанов. Според него страната не е обърнала задоволително внимание тази година на общините, които по думите му са в извънредно тежка обстановка. Не можем да си платим тока, не можем да си поемем сметките, а септември не е ясно по какъв начин ще отворим детските градини, добави Пехливанов. 
 митинг пред Народното събрание БГНЕС
Искаме да има един добър живот за младите, те да основават фамилии и да раждат български деца, разяснява за Българска телеграфна агенция Веселин Костов от Национално съдружие „ Хан Кубрат “. След като сме стигнали до толкоз висока инфлация, обикновено е да желаеме оставка на кабинета, добави Костов. Той изрази и противоречие с влизането на Република Северна Македония в Европейския съюз. Има контракт за добросъседство, който би трябвало да изпълнят, добави той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР