Протестиращи се събират днес, за да изразят недоволството си от

...
Протестиращи се събират днес, за да изразят недоволството си от
Коментари Харесай

Протестиращи искат освобождаването на шефа на „Пирогов“

Протестиращи се събират през днешния ден, с цел да изразят недоволството си от дирекотра на най-голямата незабавна болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров. Протестът е под надпис „ Вън мафията от опазването на здравето “.

Събитието е проведено от фондация „ Даная “, основана след гибелта на 15-годишната Даная. Момичето умря в „ Пирогов “ напролет на предходната година. Оттогава нейните близки стачкуват с претенции за изясняване на случая.

Д-р Димитров беше отхвърлен от поста в края на предходната година със заповед на някогашния здравен министър Христо Хинков от кабинета „ Денков “. Решението си тогава той стимулира с данни нарушавания, открити при одит от здравното министерство.

Само няколко дни след встъпването в служба на служебния здравен министър от кабинета „ Главчев “ доктор Галя Кондева, заповедта за освобождението на шефа на болничното заведение беше анулирана.

Според фондация „ Даная “ дейностите на министър Кондева демонстрират мощните зависимости и корупцията в здравния бранш. Те желаят освобождението на доктор Димитров поради голям брой нарушавания и разтягане на чадър над шефа на „ Пирогов “ от сегашния здравен министър.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР