Протестиращи от екологичната организация Грийнпийс блокираха влизането на гръцки танкер

...
Протестиращи от екологичната организация Грийнпийс блокираха влизането на гръцки танкер
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха гръцки танкер с руски петрол, опитващ се да акостира във Великобритания

Протестиращи от екологичната организация " Грийнпийс " блокираха влизането на гръцки танкер в южно британско пристанище в графство Есекс, откакто излиза наяве, че е претрупан с съветски нефт, като полицията е арестувала някои протестиращи, оповестиха от " Грийнпийс ", представени от Ройтерс.

Англия и Европейски Съюз не разрешиха, след съветското навлизане в Украйна

Обединеното кралство съобщи, че последователно ще приключи вноса на съветски нефт до края на годината, което значи, че плавателни съдове под непознат байрак, пренасящи съветски товари, към момента могат да идват в пристанищата за момента.
 Shell и BP няма да купуват повече съветски нефт и газ
Shell и BP няма да купуват повече съветски нефт и газ

Ускоряват процеса на отменяне на Русия от интернационалните енергийни компании

" Грийнпийс " сподели, че 12 деятели са окупирали пристан в неделя вечерта в обекта на Темза Терминалс където се очакваше танкерът за петролни артикули " Андромеда " под гръцки байрак да разтовари своя товар.

" Министрите анулираха възбраната за импорт на съветски нефт до края на годината, макар мощната социална поддръжка за това ", сподели Джорджия Уитакър, деятел против петрола и газа в " Грийнпийс ".

Полицията на Есекс заяви в понеделник, че е получила повикване от терминала късно в неделя вечерта.

" Досега осем души са задържани и ние работим с нашите сътрудници, с цел да спасим редица други ", се споделя в изказване на екологичната организация.

" Полицията не е срещу митингите, само че би трябвало да се намесим, когато има риск за живота или когато има съмнение, че законите се нарушават ", се споделя в изказване на силите на реда, без да се прибавят детайлности.

През последните седмици редица кораби, пренасящи съветски товари, трансформираха курса след митинги в пристанищата на Обединеното кралство и Европейски Съюз.

Данните за следене на кораби Refinitiv демонстрират, че " Андромеда " преди този момент е бил в съветското пристанище Приморск и там е бил претрупан. Корабът беше закотвен край крайбрежията на Есекс в понеделник и подаде информация, че пътува за остров Грейн, демонстрират данните от кораба.
 Гърция задържа съветски танкер Обновена
Гърция задържа съветски танкер

Товарът му не е задържан

Днес министрите на външните работи, което да влезе в действие до шест месеца, само че за някои страни, които са изключително подвластни от петролните доставки от Русия се чака да се направи изключение - съгласно формалните информации, това са Унгария, Словакия и Чехия, които получават съветски нефт по водопровод, издигнат по времето на социализма.

, че също желае да попадне в листата с изключенията, само че към този момент няма публична реакция от европейските институции по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР