Протестиращи и полиция на Хаинбоаз се договориха за трафика през

...
Протестиращи и полиция на Хаинбоаз се договориха за трафика през
Коментари Харесай

Протестиращи и полиция се договориха за трафика през Хаинбоаз

Протестиращи и полиция на " Хаинбоаз " се договориха за трафика през прохода. Два пъти на ден ще бъдат пропускани коли и камиони до 12 тона. Това ще се случва от 6 ч. до 10 ч. - заран, и от 16 ч. до 20 ч. - вечер, оповестява.

Повече от 48 часа " Хаинбоаз " е блокиран от недоволни енергетици и миньори. 

Около обяд чиновници на ТЕЦ-а и мините в Бобов дол излязоха на митинг, затваряйки за малко пътя сред Кюстендил и Дупница. Час по-късно придвижването беше възобновено. Автомагистрала " Струма " също е свободна за прекосяване и в двете направления.

Очаква се още веднъж на следващия ден недоволните да излязат на митинг и пътища в региона да бъдат затворени.

За трети следващ ден енергетици и миньори и от Перник излязоха на сигнален митинг по отношение на Териториалните проекти за обективен преход.

Малко след 12:00 ч. работещите в сдруженията затвориха за малко придвижването в двете направления по републиканския път сред София и Кюстендил в региона на Автогара Перник. Сред протестиращите бяха шефовете на " Топлофикация - Перник " и " Мин Индъстри " Чавдар Стойнев и Здравец Евтимов. В региона нямаше полицейско наличие. Не се стигна и до напрежение сред протестиращите и водачите. 

" Очакваме промени и в случай че такива не се случат, сме подготвени и на по-сериозни протестни дейности, до момента в който не се чуе нашата дума и проектите за обективен преход не бъдат преразгледани ", съобщи шефът на " Мин Индъстри ". Той разяснява, че в тези планове думите " правдивост " и " преход " са просто фигуриращи понятия без употреба към заетите в бранша. 

" Подкрепяме всички сътрудници от сферата на енергетиката. Към момента към момента не сме пристъпили към ефикасни протестни дейности. Ако се стигне до такива, то те ще бъдат изразени в прекъсване на придвижването и блокиране на основни пътни артерии. Едновременно с това ще прекратим работа и ще отидем пред Министерския съвет ", сподели Илияна Малинова от " Топлофикация - Перник ". 

В неделя от 16:00 ч. министър председателят акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори. На нея са поканени водачите на двата огромни синдиката – КНСБ и КТ " Подкрепа ", ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР