Протестиращи французи прекъснаха движението на автомобили на главното летище в

...
Протестиращи французи прекъснаха движението на автомобили на главното летище в
Коментари Харесай

Пореден ден на масови протести срещу пенсионната реформа във Франция

Протестиращи французи прекъснаха придвижването на коли на основното летище в Париж и полицията употребява сълзотворен газ в други френски градове, до момента в който хиляди хора стачкуват в следващ ден на стачки и национални демонстрации в четвъртък , пробвайки се да накарат президента Еманюел Макрон да анулира пенсионните промени, които провокираха траяла месеци стихия от публичен яд, предава Асошиейтед Прес.

В Париж ловците на плъхове дадоха звук, като хвърлиха трупове на гризачи пред кметството. Този митинг в сряда беше една от най-шокиращите илюстрации за това по какъв начин проектите на Макрон да увеличи националната възраст за пенсиониране от 62 на 64 години провокираха гнева на служащите

Наташа Поме, водач на клона на публичните услуги на профсъюза CGT, сподели в четвъртък, че парижките ловци на плъхове желаят " да покажат тежката действителност на своята задача " и че съпротивата против пенсионните промени на Макрон се трансформира в по-широко придвижване на неодобрение на служащите от ниски заплати и други проблеми.

Десет предходни кръга от общонационални стачки и митинги от януари насам не съумяха да накарат Макрон да промени курса и няма признаци от държавното управление му, че 11-ият кръг в четвъртък ще го накара да отстъпи.

бързо прекъснаха в сряда без пробив, подготвяйки сцената за връщане на протестиращите по улиците.

До огромна степен мирни тълпи маршируваха зад цветните флагове и транспаранти на синдикатите в Марсилия на средиземноморския бряг, Бордо на югозапад, Лион на югоизток и други градове. В Париж стачкуващи още веднъж затвориха Айфеловата кула .

В западния град Нант тракторите на земеделските производители се причислиха към протестното шествие и гъсти облаци от сълзотворен газ бяха употребявани от полицията против стачкуващите. Полицията употребява сълзотворен газ в Лион и Рен.

На парижкото летище " Шарл де Гол " към 100 стачкуващи блокираха път, водещ към Терминал 1 в четвъртък сутринта, и влязоха в постройката на терминала, сподели операторът на летището. Оттам оповестиха, че полетите не са наранени.

Представител на CGT на летището, Лорис Форман, сподели пред BFM TV, че стачкуващите желаят " да покажат на света и Европа, че не желаеме да работим до 64 години ".

Стачкуващите служащи оказаха по-слабо влияние върху транспортните услуги , в сравнение с през предходните дни на митинги, а в някои градове се оповестява за по-малко стачкуващи . И въпреки всичко, въпреки и малко отслабнали, шествията в страната демонстрираха, че съпротивата против пенсионната промяна остава мощна.
 Французите не престават с митингите против пенсионната промяна
Французите не престават с митингите против пенсионната промяна

Всички чакат решението на Конституционния съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР