Протестиращи фермери затрудниха сериозно транспорта около второто по големина европейско

...
Протестиращи фермери затрудниха сериозно транспорта около второто по големина европейско
Коментари Харесай

Протестиращи фермери затрудняват трафика към големите пристанища в Белгия

Протестиращи фермери затрудниха съществено превоза към второто по величина европейско пристанище - това на Антверпен, както и към две други белгийски пристанища, по време на следващата проява в символ на митинг против несъразмерните екологични правила на Европейски Съюз, оповестява Българска телеграфна агенция.

Десетки трактори нарушиха през днешния ден пътния трафик от и до белгийските пристанищни уреди в утринния час пик, макар че до цялостна обсада не се стигна, откакто пристанищните управляващи предизвестиха протестиращите, че ще ги държат юридически виновни за възможни претърпени загуби.

Фермери от доста страни в Европейски Съюз стачкуваха против това, което те считат за ненужни бюрократични правила, цели за чист въздух и почва, както и против нелоялната конкуренция от чужбина, която съгласно тях ги води към банкрути.

Страните от Европейски Съюз и екологични организации обявиха, че е нужна цялостна смяна на метода, по който европейските ферми вземат участие в ограничението на изменението на климата и замърсяването, с цел да бъдат реализирани световните екологични цели.

Според фермерите обаче фиксацията върху тях е несправедлива. Вместо това повече сходни ограничения би трябвало да бъдат ориентирани към промишлеността, считат те.

Миналия месец фермери влязоха в конфликти с полицията в Белгия пред постройката на Европейския парламент, до момента в който министрите на земеделието от страните членки обсъждаха способи да отговорят на опасенията на протестиращите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР