Протести срещу екстрадирането на украинеца Дмитро Трофимчук предстоят в София

...
Протести срещу екстрадирането на украинеца Дмитро Трофимчук предстоят в София
Коментари Харесай

В София и Варна утре протестират срещу екстрадирането на украинеца Дмитро Трофимчук в Беларус

Протести против изгонването на украинеца Дмитро Трофимчук предстоят в София и във Варна на 27 ноември, неделя. Това оповестиха уредниците на събитието от форума „ За свободна Русия “, сплотяващ представители на съветската съпротива у нас.  
И двата митинга стартират в 14:00 ч.

Трофимчук беше арестуван на 19 ноември по искане на Република Беларус, при влизане в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост.

 „ На 21 ноември Окръжният съд в град Русе реши да задържи Дмитро, като пренебрегва съществуването на три малолетни деца и тежко болна брачна половинка - Виктория Трофимчук. Беларус разгласи Дмитро за търсене посредством Интерпол заради стопански аргументи. Дмитро в никакъв случай не е бил привличан под правосъдна отговорност, нито осъждан. “ – акцентират уредниците.

След експлоадирането на войната, дружно със фамилията си, Дмитро Трофимчук се посвещава на доброволческа активност и събира помощи за Украйна в страните от Европейския съюз. През цялото това време той пътува свободно в Европейски Съюз и не е имал никакви проблеми с правоохранителните органи.

Дмитро има единствено украинско поданство и не има поданство на никоя друга страна.

Напомняме, Беларус, която е съдружник на кремълския режим във войната му против Украйна, е обект на рецензии от интернационалната общественост за редовно тъпчене на човешките права. Ако българският съд реши Дмитро да бъде предаден на беларуските управляващи, животът му ще бъде заплашен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР