Протести и ескалация на напрежението в САЩ, след като полицията

...
Протести и ескалация на напрежението в САЩ, след като полицията
Коментари Харесай

Протести в САЩ заради случай на полицейско насилие

Протести и ескалация на напрежението в Съединени американски щати, откакто полицията в Мемфис сподели фрагменти, на които се вижда по какъв начин петима чиновници на реда пребиват 29-годишен мъж, спрян за инспекция на пътя. Три дни по-късно той умира. Полицаите са уволнени, повдигнати са им обвинявания за ликвидиране. В десетки градове се организираха демонстрации с искане за правдивост.

Властите в Мемфис разпространиха записи с обща дължина към час. Кадрите са от някои от записващите устройства на служителите на реда, както и от камери за наблюдаване. На тях се вижда по какъв начин чиновниците на реда бият Тайри Никълс, пръскат го с пикантен спрей, наскърбяват го и употребяват непристоен език. 29-годишният мъж споделя, че не е направил нищо, чуват се и негови крясъци " мамо ". Според фамилията му това се случва единствено на 70 метра от вкъщи на Никълс. Случаят се проверява, само че записите повдигат повече въпроси. Не е ясно какво е довело то това равнище на експанзия, споделя началникът на полицията в Мемфис.

" Има някои неясноти в този случай. Някой не е съумял да включи камерата, инсталирана на униформата. Някой не е употребявал радиостанцията, с цел да каже, че стопира кола, която кара неразумно. Няма запис от сходен разговор. Това нормално ревизираме - дали и по кое време колата е спряна, докладвано ли е за това ", съобщи Серелин Дейвис, шеф на полицията в Мемфис.

Президентът Джо Байдън в разговарял с майката на Тайри Никълс и е поднесъл съболезнованията си. Байдън съобщи, че са нужни законодателни принадлежности, които да доведат до промяна на полицията.

" Какво е заложено - преди всички животът на почтени хора. Това първо. Второ - това има доста общо с имиджа на Америка. С това дали сме страната, която споделяме, че сме, че сме страната на закона и реда, което значи, че можем да протестираме спокойно и да оставим съда да си свърши работата ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Протести с искане за правдивост и с апели против полицейската грубост имаше в Мемфис, Сан Франциско, Бостън, Ню Йорк, Вашингтон. Като тук-там напрежението ескалира, в Ню Йорк се стигна до арести.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР