Протести бяха организирани днес във Варна по повод визитата на

...
Протести бяха организирани днес във Варна по повод визитата на
Коментари Харесай

Протести и плакати срещу турския президент

Протести бяха проведени през днешния ден във Варна във връзка визитата на турския президент Реджеп Ердоган за срещата му с водачите на Европейски Съюз. 

Първият бе на партия " Възраждане " и стартира в 12 ч. на площад " Независимост " пред Съдебната палата в града. Имаше и втори, който бе пред катедралния храм " Свето Успение Богородично ", проведен от партия " Да, България ".

Протестът на площад " Независимост " не бе многочислен, само че всички присъстващи носеха национални флагове и плакати с надписи: " Стоп, Ердоган ", " Затваряме Варна за диктатори ", " Искаме самостоятелна България, а не Вашингтон-Брюкселска колония ", предава организация Фокус. 

Протестна акция имаше и в столицата, заяви bTV.  

Междувременно транспаранти с надписи “Ердоган, не си мечтан “ и “Бойко, не сме троянски кон на Eрдоган “ се появиха по трасето към резиденция “Евксиноград “ във Варна. 

Според протестиращите през днешния ден е най-неподходящият ден за посещаване на турския държавен глава, тъй като е Денят на Тракия и даже да не е търсено умишлено, съгласно тях това е " една провокация към българското възприятие ". Въпросът за овъзмездяването на тракийските бежанци за тях е доста значим, само че ще стане ясно дали ще бъде подложен в диалозите с Ердоган по-късно през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР