Протестът не се отменя, а се отлага. Нито една наша

...
Протестът не се отменя, а се отлага. Нито една наша
Коментари Харесай

Домусчиев: В антикризисните мерки няма нищо, което да се отнася за бизнеса

Протестът не се анулира, а се отсрочва. Нито една наша браншова конструкция не регистрира прогрес в диалозите. Това съобщи Кирил Домусчиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

До момента нямаме никакъв прогрес. Няма нищо черно на бяло написано, в това число и в ограниченията, които ни бяха предоставени, няма нищо, което да касае бизнеса, добави Домусчиев.

„ Това са ограничения, които ние не ги одобряваме и не считаме, че те ще оказват помощ, първо, на българския бизнес, второ, не считаме, че те ще доведат до понижаване на инфлацията, от която всички страдат, освен бизнеса, само че и най-много популацията “, акцентира той.

„ В момента наши представители на КРИБ и представители на другите работодателски организации са на среща с господин Рибарски в Министерски съвет и чакам да има съответни законодателни начинания в посока това, което сме си дали обещание да се случи “, заяви Домусчиев. Той изясни, че въпросите, които се разискват, касаят електрическата енергия. „ Поне за цената на електрическата енергия това, което би трябвало да обсъдят са съответни незабавни законодателни промени “, сподели Домусчиев.

По думите му, когато българският бизнес е добре, добре е и страната. „ И това доста хора би трябвало да го осъзнаят “, безапелационен е той.

„ За бизнеса е супер значимо и за стабилността в България и в района е супер значимо ние да бъдем признати в еврозоната. Това значи непоклатимост, това значи по-евтино финансиране, това значи една по-голяма сигурност на банките и на българския бизнес, поддръжка от Европейската централна банка и по-голяма сигурност и непоклатимост на българската банкова система “, съобщи Домусчиев.

Според него всеки, който приказва против влизането в еврозоната, работи против ползите на българската стопанска система и на българския бизнес. Целият бизнес е единен за влизане в еврозоната, сподели той.

На въпрос на БГНЕС, обвързван с днешното изявление на подуправителя на Българската национална банка (БНБ) Калин Христов по време на кръгла маса, проведена от бюджетната комисия, който съобщи, че страната би трябвало да оказва помощ единствено на най-уязвимите групи от хора, Кирил Домусчиев отговори: „ Ние като бизнес организация, и сътрудниците от други организации, сме на мнение, че всевъзможни помощи, в това число и енергийни, би трябвало да бъдат реализирани и би трябвало да се оказва помощ на бедните, както е в Европа. Всяка едно семейство, което е под някакъв предел, би трябвало да получава енергийни помощи, би трябвало да получава на някакви занижени цени избрани количества електрическа енергия. Но сега това тук е отново един европейски и международен абсурд. Няма страна в Европа, където популацията да заплаща пет пъти по-евтино, в сравнение с заплаща, или четири пъти, или пет, според от месеца, по-евтино, в сравнение с заплаща промишлеността. “

Според Домусчиев отговорни са нашите политици – „ освен актуалните, само че и предходните, че не се взеха някакви ограничения и страната се управлява от доста години от един на ниска цена популизъм “.

По време на Общото заседание, което Кирил Домусчиев откри, той предложи за нов ръководител на КРИБ Николай Вълканов, който бе определен след гласоподаване на членовете на организацията.

„ Освен, че сме най-голямата, дръзвам да кажа, че сме и най-качествената работодателска организация “, сподели проф. Вълканов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР