Протестът на земеделците започна. Той се провежда под наслов “Подкрепете

...
Протестът на земеделците започна. Той се провежда под наслов “Подкрепете
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Протестът на земеделците започна: Изливат мляко на улицата

Протестът на земеделците стартира. Той се организира под наслов “Подкрепете митингът на млечните говедовъди и оранжерийните производители ”. В знак на неодобрение те изливат мляко на улицата.

Искаме на 462 млн. помощи да бъдат включени в бюджета. Ставките да не бъдат по-ниски от тези, които са били предишни години. Хората, които не са получили своите пари, да си получат средствата, тъй като сега те са в неконкуретна среда. Това са настояванията на земеделците, оповестени пред кореспондент на SafeNews.

 

1 от 3 - +  Протестът на земеделците стартира  Протестът на земеделците стартира  Протестът на земеделците стартира

1. Снимка: SafeNews

2. Снимка: SafeNews

3. Снимка: SafeNews

Според Димитър Зоров полицията се е обадила на всеки един земеделец във Врачанко дали ще върви на митинга.

“Време е министърът да се извини, а не да праща някакви включили се към него браншови асоциации ”, съобщи Зоров, който е един от уредниците.  “Господа фермери, да се събудим, тъй като след нова година си отиваме! Къде е министър председателят, питаме. ”

Протестиращите се събират пред Министерството на Земедилето и по-късно потеглят на шествие към Министерски съвет

При протестиращите слезе зам. министърът на земеделието Деян Стратев. Той предложения протестиращите да влязат в постройката на министерството, с цел да проведат диалози.

“Нашите претенции са безапелационни ”, обявиха протестиращите.

Те обявиха, че ще влязат в министерството дружно с по един представител от всички области. Срещата евентуално ще се организира в Министерски съвет, защото протестиращите имат утвърдена стратегия за придвижване, а и съгласно тях министър председателят Николай Денков също би трябвало да участва.

 Протестът на земеделците Снимка: SafeNews

“Очакваме да се разрешат проблемите, а не просто да си поговорим. От министъра нищо не зависи, той очевидно не желае да реши нашите проблеми. Така че ще ги решим с някой от хората, от които това зависи ”, съобщи пред SafeNews мъжът, разлял млякото на улицата.

Както SafeNews писа мотивът, който вбеси служащите, са думи на министъра във връзка хроничното неодобрение в сектора.

„ Време да слязат на земята, да спрат да ламтят, а да си вдигнат продуктивността “, съобщи Кирил Вътев.

Това се случи, откакто увери, че заплащанията към сектора се правят ритмично и няма причина за безпокойствие Основен проблем е обезпечаването на по-голяма дотация поради войната в Украйна. В момента „ таванът “ на тази помощ е 250 000 евро и огромните фермери към този момент са ги усвоили.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР