Протестът на превозвачите се отменя. Шествие в столицата няма да

...
Протестът на превозвачите се отменя. Шествие в столицата няма да
Коментари Харесай

Борисов се разпореди и протестът на превозвачите се отменя

Протестът на превозвачите се анулира. Шествие в столицата няма да се състои, оповестиха протестиращите след среща с премиера Бойко Борисов. Той разпореди Проектозаконът за автомобилна камара да бъде изтеглен, каквото беше настояването им, написа Dariknews.

Целта на проектозакона за българска автомобилна камара, по този начин както е бил осведомен министър председателят съгласно думите му, е била да спомага на сектора. Оказало се обаче, че има елементи, които тормозят протестиращите автобусни превозвачи. Така че, министър председателят съобщи, че се е схванал с вносителя на закона да го изтегли. Според него всички страни в тази обстановка би трябвало да седнат умерено да договарят, да обмислят нов закон и разпореждания, които да дисциплинират брашна.

Предвид, че се задава гласоподаване в Европейския парламент по пакет " Мобилност 2 ", който да следва автомобилните транспорти, е доста значимо сега браншът да бъде единен и да не губи сила, сподели Бойко Борисов.

От своя страна Магдалена Милтенова, един от уредниците на митинга и изпълнителен шеф на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза, благодари на премиера за разбирането и за това, че се е вслушал в настояването им. Тя съобщи, че и в предишното, и в този момент имат предложение и ще го насочат, само че считат, че основната отговорност за това да бъде контролиран браншът е на страната.
  
Притесненията на протестиращите автобусни превозвачи, които бяха подкрепени и от някои тежкотоварни превозвачи, бяха, че проектозаконът за Българска автомобилна камара е лобистки, че зад него стоят дребна група хора, които в действителност желаят да открият надзор върху бранша и че ще се получи по този начин, че съперници ще дават на свои сътрудници лицензи, което ще докара до монопол.

Премиерът Борисов съобщи, че постоянно е имало доверие сред него и транспортния бранш и той няма да разреши лобистки ползи или сходни съмнения да нарушат това доверие.
 
Иначе уредниците схванаха за митинга малко след 10 часа, когато на площада пред храм-паметника " Александър Невски " към този момент се бяха събрали десетки рейсове с плакати " Обединени против приватизацията на сектора ", " Не на закона " Столарски ", " Агент Митко - приватизатор на сектора ". Предвиждаше се в 11 часа шествието да тръгне, само че то беше анулирано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР