Протест заради смъртта на 29-годишната родилка Ивелина Маринова се състоя

...
Протест заради смъртта на 29-годишната родилка Ивелина Маринова се състоя
Коментари Харесай

Мъжът на починалата родилка към медиците в Русе: Защо спите по време на работа?

Протест поради гибелта на 29-годишната родилка Ивелина Маринова се състоя пред АГ-комплекса в болница „ Канев “ в Русе. Жената умря часове след раждането на второто си дете. 

Ивелина е трябвало да роди по натурален път, само че поради затруднения се е наложило секцио. В чатове до фамилията си се е оплакала, че доста я боли, а никой не й обръща внимание. „ Аз към този момент разсъниха и крещя – доста ме боли, доста ме боли, и тя вика – разбрахме, момиче, млъкни към този момент, ще си загубиш матката “, написа в едно от известията.

Медицинското умозаключение за гибелта е белодробна емболия.  „ Все още не са ми дали документ от аутопсията. Казах – по какъв начин по този начин го решихте това нещо, след както нямам документ от аутопсията “, споделя брачният партньор Мартин Симеонов.

„ Всички сме доста потресени и си задаваме въпроса би трябвало ли да се тормозим за нашите деца. Може ли такова нещо, нямаме думи да изразим тъгата “, показа Антоанета Атанасова, колежка на родилката.

„ Много хора са възмутени, покъртително е, гнусно е, принудително този живот да бъде лишен и тези деца да порастват без майка и това младо момче на 25 години да остане вдовец. Заради това, че някой е спал “, сподели уредникът на митинга Елица Димитрова, която е близка на фамилията.

Близките потърсиха отговори от управлението на лечебното заведение и шефа Иван Иванов.

“Имаме доказателства, че вашите служителки спят по време, когато родилката има страшни болки, а тя сега вашата служителка хърка “, съобщи обиден свекърът Георги Симеонов.

Директорът на болничното заведение изясни, че сега върви вътрешна инспекция по случая. " Роднините желаеха тялото на дамата, само че ние държахме на аутопсия, с цел да знаем сигурно какво се е случило ", изясни шефът на болничното заведение.  

Резултатите ще излязат до 25 дни, само че ние ще създадем всичко допустимо да станат по-скоро подготвени, увери болничният началник. Погребението на младата жена ще бъде на следващия ден.



Прокуратурата в Русе се самосезира по изявления в медиите за гибелта на родилката. Образувана е прокурорска кореспонденция за причиняване на гибел на друго лице, заради немарливо осъществяване на служебните си отговорности.

Ще бъдат разпитани всички хора, които имат отношение към случая. Ще се изиска цялата документи от лечебното заведение и ще се назначи експертиза за определяне на аргументите за настъпване на гибелта на 29-годишната жена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР