Протест в Петрич брани архиерейския наместник в духовната околия Ангел

...
Протест в Петрич брани архиерейския наместник в духовната околия Ангел
Коментари Харесай

Протест в Петрич, хората си искат отстранения свещеник

Протест в Петрич брани архиерейския наместник в духовната околия Ангел Кочев, който е отхвърлен от поста си. Местната власт изпрати подписка до патриарха и до Светия синод в негова отбрана.
Един от доводите за отстраняването на свещеника е напредналата му възраст – 75 години, само че хората желаят незабавното му връщане.

„ Събрали сме се, с цел да защитим духовния ни лидер. Духовният водач, който с годините се е потвърдил със своите качества като човек, който може да води своето паство. Защото отец Ангел Кочев до момента не е отказал на нито един човек в града да бъде в негова поддръжка, в негова помощ – да води своето паство напред към духовно израстване. Никога не е бил индивидът, който да не стои зад тези качества. Ценностите му са потвърдени. През всичките тези години той е бил предан на хората и на своята работа. Отдаден на църквата”, сподели учителката Таня Димитрова, представена от бТВ.

По думите на кмета на Петрич Димитър Бръчков с отстраняването на отец Кочев духовният мир в града е бил нарушен, а напрежението може да ескалира в идващите дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР