Протест в пазарджишкото село Динката срещу кариера за добив на

...
Протест в пазарджишкото село Динката срещу кариера за добив на
Коментари Харесай

Жители на пазарджишко село се вдигнаха на протест заради кариера

Протест в пазарджишкото село Динката против кариера за рандеман на инертни материали. Хората настояват, че се унищожават земеделските им земи, а големи ровове приближават застрашително къщите им. По думите им ямите са рискови за домовете им и за децата им. Казват, че търпението им е на лимита и желаят неотложно прекъсване на изкопните действия.
Прочетете още
„ Този митинг е изцяло легален. Уведомени са всички институции, от които зависи да се вземат ограничения ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” кметът на Община Лесичово инж. Серьожа Лазаров пред Нова телевизия.

От компанията изпратиха позиция, в която показват, че става дума за законно настоящ концесионен контракт от 2009 г. за рандеман на инертни материали. „ След образуването на по този начин наречените водни огледала или изкуствени езера, след приключването на концесионни контракти и според утвърждения от Министерство на енергетиката проект за рекултивацията – сдружението е длъжно да остави тези езера в добития след добива тип. Дружеството би трябвало да сътвори натурален пояс от дървета и храстови типове към тях. Тези водни огледала основават естествени местообитания на разнообразни типове риби, птици и животни. Те основават и условия за натурален лов на риба на жителите на близките обитаеми места. Според изискванията на контракта компанията няма ангажимент да огражда езерата – нито по време на осъществяване на контракта, нито след приключването на неговия период ”, се добавя в позицията.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР