Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя. Жителите

...
Протест в Дюлинския проход заради лошото състояние на пътя. Жителите
Коментари Харесай

Протест със счупени части на автомобили организираха в Паницово

Протест в Дюлинския проход поради неприятното положение на пътя. Жителите на несебърското село Паницово показаха неодобрение, защото секторът не е ремонтиран главно от десетилетия. Той е част от Републиканската пътна мрежа. Хората споделят, че са изпращали писма до София, само че досега резултат няма, а правата става все по-опасна и непроходима, предава Българска национална телевизия.



Ремонт на пътя не е юридически от близо 30 години.

Разрушеният прием прави пътя извънредно стеснен, а правата е единствената опция на основния път Бургас – Варна.

„ Ако има ПТП целия трафик се пренасочва отсам. И в случай че тук има едни 200 коли, все едно, че минават 2000, то стават огромния тапи, доста е неприятно “, сподели Петър Костадинов.

Край пътя жителите на Паницово подредиха спонтанна галерия от автомобилни елементи, потърпевши от дупките.

„ Всяка естествена кола, която мине от тук пука гума, къса гума. За мен пътят е смъртоносно рисков към този момент “, съобщи Милена Драганова.

„ За седем години, съм чупел шест коли “, изясни Панчо Дурев.

„ От дупките, гледай, желаят да плащаме винетки, а на нас кой ще ни заплаща гумите? “, показа Иван Парашкевов.
Трудно могат да се разминат и два автомобила, защото тук-там асфалт няма.

Символично, протестиращите изкараха бетонобъркачка край дупките, в случай че не бъдат взети ограничения, сами да стартират закърпването, като затворят сектора.

От пътната организация оповестиха, че от 15 май стартира ремонт на пътя. Според протестиращите това е следващият период.

„ Обещания, непрекъснато – ето планът е входиран, нов план има, но в този момент, но другата година. В случай, че не бъдат подхванати ограничения ще тръгнем към по-ефективни затваряния на пътища “, сподели Радостин Колев.

„ Забавянето се дължи от позиция на това, че се обжалваше избора на реализатор на строителството, никога няма да има отсрочване на ремонтните действия, парите са обезпечени “, съобщи инж. Митко Порязов, шеф на Областна пътно ръководство – Бургас.

Ремонтът на 34-километровото трасе ще продължи 540 календарни дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР