Протест с искане за присъствена учебна година се проведе вчера

...
Протест с искане за присъствена учебна година се проведе вчера
Коментари Харесай

В клас или дистанционно: За какви правила през учебната година настояват родителите

Протест с искане за присъствена образователна година се организира през вчерашния ден пред здравното министерство. Родителите желаеха образователната година да се организира в класните. Антоанета Кенова - от предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система, изясни в студиото на „ Тази заран “, че родителите са провели среща с министър на образованието и нито един от тях не е желал образователната година да стартира отдалечено.

Присъствието в клас би заплашило здравето на учениците - на тази позиция са от „ Родители за безвредно обучение “.

Според Ива Недялкова при присъствена образователна година ще докара до взрив на заболели от ковид в образователните заведения.

„ В момента застъпваме във вълна, ограничения не се съблюдават на никое място, на срещата беше казано, че ограничения няма да се съблюдават и в учебните заведения. Имаме опит от последните две години, най-хубавият вид е да с стартира отдалечено “, съобщи тя.

Ива Недялкова означи, че родителите ще се почувстват спокойни, когато има над 80% имунизационно покритие измежду учителите. Според нея отдалеченото образование е дейно.

Децата доста мъчно ще съблюдават противоепидемични ограничения, съгласи се и Антоанета Кенова. Според нея обаче, за хората, които сами са избрали образованието в отдалечена среда, то може би е сполучливо. „ За всички други, които са били принудени да оставят децата си у дома, то не е “, означи тя.

Според Антоанета Кенова родителите желаят от здравния министър той да подсигурява, че децата ще са последните, които ще са затворени, само че той е избегнал срещата с тях.

„ МОН са подготвени за разговор, само че нищо не зависи от тях, би трябвало да се срещнем с министър Кацаров “, сподели още Кенова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР