Протест под наслов „Ваучери за всяко дете, въздух за всяко

...
Протест под наслов „Ваучери за всяко дете, въздух за всяко
Коментари Харесай

Липсата на места в градините изважда родителите на протест в София

Протест под наслов „ Ваучери за всяко дете, въздух за всяко признато дете “ ще се организира през днешния ден следобяд в София. Причината още веднъж е неналичието на задоволително места в яслите и детските градини за всички деца в столицата. Демонстрацията ще е от 17.30 ч. пред Столичната община.

Родителите упорстват да има финансова обезщетения за всички деца, останали отвън системата. Миналата седмица депутатите одобриха законодателни промени, с които взеха решение да се подкрепи на фамилии с деца от 3-годишна възраст до предучилищна група, които не са признати в общинска градина.

Ива Йосифова-Такева, юрист и част от групата, която провежда митинга, разяснява пред БНР, че Столичната община не обезпечава идентичен достъп за всички.

„ Ще се съберем стотици родители, които желаят всички деца в града да имат еднакъв достъп до обществено финансираните ясли и градини, да получават качество в тях. Тези, които не са признати, да получат равностойни обезщетения в размер на издръжката на всяко дете “, сподели тя.

Иначе следва да се посочи каква тъкмо ще е компенсацията, като упованията са за София тя да е към 300 лева Трябва да се реши и при какви тъкмо условия ще се отпуска помощта. А на този декор от общината дават обещание, че няма да спрат да търсят решение на казуса с дефицита тук-там.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР