Протест под наслов Дупница без мафия се проведе тази вечер

...
Протест под наслов Дупница без мафия се проведе тази вечер
Коментари Харесай

Протестиращи: Дупница е крепост на мафията, оставка за шефа на полицията - СНИМКИ-ВИДЕО

Протест под наслов " Дупница без мафия " се организира довечера в града. Организатор на гражданското неодобрение пред Районното ръководство на полицията е юрист Любомир Авджийски, който желае незабавното уволняване на шефа на локалното полицейско ръководство Борислав Динев, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
е обвиняването, че полицията се е забавила с следствието по изгубването на Янек Миланов, който е в неопределеност от вечерта на 31 юли т.г. Борислав Динев слезе при протестиращи и сподели пред репортерите, че ще приказва единствено пред околните на Янек, съгласно него закъснение по следствието няма, само че той не давал брифинги.
 Млад мъж е открит мъртъв в Дупница Млад мъж е открит мъртъв в Дупница
Тялото на млад мъж е открито рано тази заран в ж.к. Дупница на град Дупница, оповестиха от полицията. Мъжът е разпознат, той е на 21 година..
„ Ако някой желае да приказва с мен, някой от роднините на Янек Миланов – да го направи, да заповяда в районното ръководство. Ние не вършим публично изказване “, сподели шефът на РУ-Дупница.
„ Защо в първите дни, които са най-ключови освен това едно изчезнало лице да бъде открито, полицията в Дупница пуска прессъобщение чак на петия ден, когато към този момент е съдбовно закъснението, вие пускате известие. Защо една седмица прокуратурата и полицията в държат преписката при себе си, а чак по-късно се образува досъдебно произвеждане “, попита Любомир Авджийски.
„ Мога да уверя всички вас и жителите на Дупница, че няма никакво забавяне в нашите дейности. Призовавам, в случай че има близки, родственици и другари на Янек и Марио Миланови да заповядат, мога да беседвам с тях, да обясня в елементи какво сме свършили. Пресконференция дава пресцентърът ми и такава най-вероятно ще има, когато бъде позволен казусът. В момента такава не е позволена. Аз персонално Ви убеждавам, че няма забавяне. Казах каквото има да кажа “, приключи шефът на РУ-Дупница.
„ Вижте, първо аз съм роден в Дупница и това е моят град. Два месеца никой не направи обществено искане за отговорност от локалната полиция и прокуратура. Отговорността не би трябвало да пристигна единствено от Борислав Динев, той би трябвало да бъде уволнен съгласно мен. Много хора желаят да бъдат тука, само че не са тъй като знаем всички,, това че Дупница е цитадела на мафията. Ние го знаем това нещо от години и имам вяра, че е пристигнал моментът да го приказваме обществено, а освен да го приказваме по кафенета и обществените мрежи. Янек Миланов е жертва на мафията в Дупница, а не на битова кавга. Тази мафия би трябвало да бъде разследвана, само че с цел да стане това първо би трябвало да бъдат изчистени полицията и прокуратурата в града, тъй като тези, които би трябвало да проверяват са част от мафията “, сподели още юрист Авджийски.
 Специализирана полицейска интервенция в Дупница - евентуално поради липсващ преди месец мъж Специализирана полицейска интервенция в Дупница - евентуално поради липсващ преди месец мъж
Дупница е блокирана от полиция и жандармерия. Проверяват се автокъщи, магазини. На място има чиновници на Отряда за антитероризъм. Вси...
Според него в първите дни, когато е трябвало Окръжната прокуратура да поеме случая, чак след една седмица кореспонденция отива там. Още първите 24 часа е трябвало да се създадат следствени дейности, а не след седмица.
„ Цялата общност знае, че е имало и те са били против Васил Капланов.
Искането ми към полицията е промяна на управлението на полицията в Дупница, промяна и пречистване на Районната прокуратура, с цел да може да стартират действителни следствия на тази мафия за която всички приказваме, само че никой не проверява. Знаем доста добре, че „ братята ” (Галеви – бел. ред.) въпреки и да ги няма, техните хора са тук и към момента вилнеят из града.
За случая „ Янек ” държа отговори цялото управление на Районната прокуратура, на полицията в Дупница, също по този начин и в Кюстендил. Надявам се идната седмица или в най-скоро време да създадем митинг пред прокуратурата или пред полицията “, приключи юристът.
 Освободиха дамата на Васил Капланов след разпит Освободиха дамата на Васил Капланов след разпит
Петя Николова, дамата на Васил Капланов-Каплата, е освободена откакто е била разпитана, съобщи БГНЕС. Двамата не живеят дружно, въп...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР