Протест #НИТОЕДНОДЕТЕПОВЕЧЕ под надслов Вън мафията от здравеопазването!“ ще се

...
Протест #НИТОЕДНОДЕТЕПОВЕЧЕ под надслов Вън мафията от здравеопазването!“ ще се
Коментари Харесай

Протест „Вън мафията от здравеопазването!“ в три града у нас и един зад граница

Протест #НИТОЕДНОДЕТЕПОВЕЧЕ под надпис „ Вън мафията от опазването на здравето! “ ще се организира през днешния ден късно следобяд пред Министерския съвет. Протестът  е проведен от фондация „ Даная “ във връзка със запис от съвещанието на Медицинския съвет на „ Пирогов “, който изтече преди дни.

Протести ще се проведат също по този начин в Пловдив, Варна и в Хага, Нидерландия. Организаторите приканиха хората да излязат на митинга и да защитят „ децата, които са живи и са тук “.

Фондация “Даная ” бе основана от майката на 15-годишното момиче Ани Стоянова, откакто детето умря в „ Пирогов “. Ани Стоянова упрекна лечебното заведение в неприятна организация, довела до гибелта на Даная, а от болничното заведение обявиха, че са създали всичко допустимо за спасяването ѝ.

По проблема бяха назначени няколко инспекции, а неотдавна и прокуратурата се самосезира, като преди дни стана ясно, че е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване, представляващо нараснала заплаха.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР