Протест на превозвачите се състоя и в РусеКамионите направиха автошествие

...
Протест на превозвачите се състоя и в РусеКамионите направиха автошествие
Коментари Харесай

Протестиращи превозвачи в Русе: Трябва да ни плащат, за да караме по тези пътища!

Протест на превозвачите се състоя и в Русе

Камионите направиха автошествие по интернационалния път към граничния пункт "Дунав мост " и назад, като се движиха със скорост от 20 км в час. Обиколката им затвори за малко метода към границата, което докара до опашки.

Едно от настояванията на протестиращите е да не се подвигат тол таксите и да не се заплащат за второкласната мрежа. Превозвачите споделиха, че непрекъснато трошат камионите си по дупките, които би трябвало да бъдат ремонтирани с парите от тол системата, съобщи.

„ Лично ние считаме, че би трябвало да получаваме пари, че се движим по тези пътища, във тип на дотация може да ни го предложат. Защото пътища нямаме, начисляват ни се тол такси, начисляват ни се обезщетителни такси, нещо, което е обратно на всички европейски регламенти “, споделя Елка Недкова.

Колегата ѝ Ивайло Куманов показа, че доста от превозвачите стопират активност и се отхвърлят. „ Осъществяваме превози, при които разноските са равни на приходите, няма стопански смисъл да работим. Има и обстановки, в които разноските са по-големи от приходите “, споделя той.

Протестиращите в Русе упорстват да се реши и казусът с опашките на Дунав мост, тъй като за 60 км до Букурещ им се постанова да чакат с часове при липса на обикновени условия и без паркинг.

Превозвачите разясниха още, че митингът им е поради българските жители, тъй като в случай че вдигнат цените на транспортните си услуги, това ще рефлектира върху разноските на българските фамилии.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР