Протест на гръцки фермери.Те влязоха с трактори в Солун. Обещават,

...
Протест на гръцки фермери.Те влязоха с трактори в Солун. Обещават,
Коментари Харесай

Фермери влязоха с трактори в Солун и Брюксел

Протест на гръцки фермери.

Те влязоха с трактори в Солун. Обещават, че няма да затварят пътища. Протестите се организират пред панаирното градче, съобщи БНР.

Над 300 трактора са ситуирани към панаирното градче, където през днешния ден се открива интернационално земеделско ревю " Агротика ". Земеделците оповестяват, че няма да блокират придвижването в Солун, само че ще стачкуват четири дни, до момента в който продължава интернационалната галерия.

Раздават осведомителни материалите на задграничните участници с информация за настояванията им.

Участници в днешните митинги са фермерите от регионите от Серес до Халкидики. Общи национални митинги в Солун ще има в събота, споделиха стачкуващите.

Лидерът на митингите от град Лариса съобщи през днешния ден пред медиите, че аграрният министър няма визия от вредите в област Тесалия и упорстват за персонална среща с премиера. Дотогава ще останат на пътя с тракторите.

Няма информация дали през днешния ден имат намерение да блокират пътища, само че машините не се отдръпват от близки сектори до централни пътни артерии.

Протестиращи фермери блокираха рано тази заран периметъра към Европейския парламент в Брюксел, съобщи Българска национална телевизия.

Пространството към пл. " Люксембург ", до който са ситуирани постройките на Екологичен потенциал, е недостъпно за всевъзможни транспортни средства, в това число и колела.

Очаква се през днешния ден да бъде пикът на митингите на фермерите по време на съвещанието на европейските водачи, в което ще взе участие и българският министър председател Николай Денков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР