Протест и блокада на жълтите павета от трактори - тази

...
Протест и блокада на жълтите павета от трактори - тази
Коментари Харесай

Заради нов закон за горивата трактори може да блокират жълтите павета

Протест и обсада на жълтите павета от трактори - тази вероятност още веднъж е на дневен ред, като повода е така наречен Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.
Законопроектът е импортиран от над 30 депутати, като основател е националният представител от " Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро. В текстовете има доста съществени ограничавания - за за личен капитал и банкови гаранции пред всеки, който желае да търгува, съхранява или транспортира течни горива. Законопроектът към този момент е гласуван на първо четене от парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система, въпреки браншови организации да сигнализираха, че той ще принуди голяма част от дребните и междинните компании да затворят.
Едни от най-потърпевшите са земеделските производители, които имат цистерни и резервоари за предпазване на горива. Законопроектът планува те да се записват или като компании за предпазване на гориво, за което би трябвало да имат капитал от 3 млн. лв., или като търговци на дребно и да изпълнят всички условия както бензиностанциите. В този случай земеделските производители ще би трябвало да инсталират измервателни уреди в своите бази, да създадат отдалечена връзка с Национална агенция за приходите, както и годишно да показват банкова гаранция от 20 000 лв..
" Целият бранш е в протестна подготвеност. Ако не се разберем с депутатите, мисля, че към момента огромна част от обществото помни, когато София беше непроходима от трактори. Този път казусът е по-голям ", съобщи пред в. " Сега " Явор Гечев, ръководител на Националния съюз на земеделските кооперации в България.
За протестни дейности предизвестиха и от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Направихме опит да представим ясни причини срещу включването на земеделските производители в обсега на закона, само че заради неприятна чуваемост и лобистки метод на управление на съвещанието на комисията предложенията ни бяха неодобрени, обявиха от УС на асоциацията на зърнопроизводителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР