Протеиновите шейкове са богат източник на белтъци и фибри. Един

...
Протеиновите шейкове са богат източник на белтъци и фибри. Един
Коментари Харесай

Протеинови шейкове за качване на мускулна маса

Протеиновите шейкове са богат източник на белтъци и фибри. Един протеинов коктейл съдържа протеинов прахуляк, разбъркан с вода, който се предлага като спортно хранене и включва в състава си ароматизатори и вкусови добавки.

Фактите сочат, че човек дневно се нуждае от минимум 20 грама протеин (за 1 банкет на тялото не може да всмуква повече от 30 грама протеин), а един от най-полезните протеини се съдържа в кокошите яйца.

Напитките са безвредни и имат ниско наличие на калории. За дълго време потискат апетита и чувство за тежест в корема, обезпечават задоволително сила.

 Протеини на прахуляк

Протеиновите шейкове (коктейли) предизвикват мускулния напредък. Но никога не заместват храната. Те дават резултат единствено в случай че се храните минимум 3-4 пъти дневно в допълнение към протеинов коктейл. Само в този случай има смисъл да се вземат.

Протеиновият коктейл съдържа бързи протеини, които са нужни както преди подготовка, също и след подготовка и заран, с цел да се избегне катаболизмът. Един протеинов коктейл може да бъде сменен с яйца, само че е противопоказно да се яде доста мъчно преди подготовка заради потока на кръвта в червата, а не на мускулите по време на подготовка. След подготовка се предлага банкет на протеинови шейкове, което удобно ще усили протеиновия синтез.

За да приготвите протеинов коктейл, вземете:

 Протеинов шейк Снимка: Нина Иванова

- мляко (500 g)

- мляко на прахуляк или млечен протеинов концентрат (по-добре обезмаслен, 50 g);

- 1 яйце;

- нискомасленаизвара (50-100 g);

- сироп от плодове със мощна миризма, 1 супена лъжица.

Изсипете млякото в блендер и прибавете изсъхнало мляко с ниска скорост и малко обезмаслена извара. След положително разбъркване на сместа прибавете сурово яйце и по-късно малко от плодовия сироп. Увеличете скоростта на блендера и постепенно прибавете млякото. Общото количество на получения коктейл да е почти 600-800 година Това е дневната доза, която би трябвало да бъде разграничена на 2 - 1 част пиете на дребни глътки в интервала сред закуска и обяд и различен - сред обяд и вечеря.

Прасковен шейк

 Протеинови шейкове Снимка: Марияна Петрова Иванова

1 м.л. ванилов суроватъчен протеин

1 чаша вода

1 пакет овесена каша за бързо хранене

½ кутия консервирани праскови, без сиропа

Смесете всички съставки в блендер, до момента в който се образува хомогенна маса. Овесената каша ще обезпечи на тялото нишки. Ако суровите овесени люспи не ви харесват, можете да добавите малко количество корнфлейкс.

Състав: 2 г лой, 49 г въглехидрати, 24 г протеин, 2 г фибри, 306 калории.

Вземете преди подготовка, заран.

Правилният метод в диетата включва вярното функционално хранене /80%/ (в което има детайли, нужни за тялото, само че малко калории) и верния развой на образование /20%/.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР