Пространството пред гара Казичене в София е потънало във вода,

...
Пространството пред гара Казичене в София е потънало във вода,
Коментари Харесай

Пространството пред софийска гара – под вода

Пространството пред гара Казичене в София е потънало във вода, оповестява БГНЕС. На пасажерите се постанова да обикалят, с цел да съумеят да доближат до постройката и пероните на гарата.

Снимка: БГНЕС

В средата на 2021 година гара Казичене е напълно актуализирана по план „ Реконструкция на гарови комплекси Подуяне, Искър и Казичене “, който се финансира със средства от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

Снимка: БГНЕС

Проектът съответно за гарата в Казичене бе на стойност над 1,1 млн. лв. без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване беше 10 месеца.

Снимка: БГНЕС

Снимки и фрагменти от страницата на „ Програма превоз “ във Facebook незабавно след края на ремонта през 2021 година демонстрират, че павираната улица „ Околовръстна “, която минава пред гара Казичене, е в неприятно положение.

„ Приемното здание на актуалната гара Казичене е издигнато през 1964 година Проектът за реорганизация и рационализация обгръща приемното здание на жп гара Казичене със „Задгранични паспорти" (отдел на МВР) 552 м2, както и ландшафтно оформление на окологаровото пространство.

Обхвата на обекта включва цялостна реорганизация на инфраструктурата и помощните софтуерни здания и уреди посредством внедряване на нови енергоефективни и високотехнологични съвременни съоръжения – за отопление, климатизация, осветяване, информация и други “, показват от НКЖИ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР