Просто изпадам в някакъв вид транс“, казва Шарън Стоун за

...
Просто изпадам в някакъв вид транс“, казва Шарън Стоун за
Коментари Харесай

Добре дошли в градината на Шарън Стоун. Актрисата откри изложба с картини

„ Просто изпадам в някакъв тип транс “, споделя Шарън Стоун за всекидневната си процедура да рисува.

Тя прави това от първите дни на Covid-19 пандемията и в този момент демонстрира плодовете на този труд в галерия, озаглавена „ Добре пристигнали в моята градина “, която може да се види до 3 декември в изложба C. Parker в Гринуич, Кънектикът, написа CNN.

Носителката на „ Златен Глобус “, която има и номинация за „ Оскар “, хваща четката още като дете, научена от вуйна си Воне, която е художничка. Шарън Стоун записва изкуство в университета Единборо в родния си щат Пенсилвания, преди да го напусне в края на 70-те години поради кариерата си на модел и актриса.

Комплект за изобразяване, който другар ѝ подарява по време на локдауните, я връща към изобразителното изкуство. Тя трансформира къща за посетители в парцела си в Лос Анджелис в домашно студио и в този момент посвещава няколко часа дневно на рисуването.

Изложбата „ Добре пристигнали в моята градина “ носи името на една от 19-те картини на Стоун, за чиято символика актрисата споделя: „ Планетата е нашата градина. Мисля, че доста хора не почитат Земята, преструвайки се, че няма климатични промени, че няма екологична рецесия. И имат вяра, че в случай че просто пренебрегват казуса, той ще изчезне. “



WELCOME TO MY GARDEN / C. Parker Gallery

Много от творбите в изложбата са въодушевени от обществени проблеми, както и от персонални прекарвания на Стоун.

Картината „ Състояние на нещата “ демонстрира гнездо на кървави усойници, които Стоун съпоставя с патриархалното общество, което има вяра, че може просто да „ взема и взема “, без значение дали става въпрос за естествени запаси или политическа власт.

Друга картина пък е отдадена на нейна другарка, която се е борила да има бебе и е претърпяла импровизиран аборт, преди да роди на 40 години. Когато свекърът на дамата разяснява язвително тежестта на бебето няколко месеца по-късно, тя беше „ просто опустошена, а аз гневна “, споделя Стоун пред CNN, добавяйки, че е нарисувала картината в отговор на тези усеща.


IT'S MY GARDEN, ASSHOLE / C. Parker Gallery

Силната страст зад творбите на Стоун, която се трансформира в икона от 90-те години с помощта на функциите си във филми като „ Казино “ и „ Първичен инстинкт “, е това, което притегля собственичката на галерията в Гринуич Тифани Бенинкаса. „ Може да почувствате както сила на Стоун, по този начин и уговорката ѝ към изкуството “, споделя тя.

Актрисата прекарва огромна част от времето си в студиото, пробвайки се да преведе метода, по който вижда света върху платното. „ Откакто получих инсулт, започнах да виждам цветни шарки по стената “, споделя тя за CNN. „ Трябваше да вземам медикаменти, с цел да спра това, само че към момента виждам тези цветове на всички места. “

Тя също по този начин опитва с разнообразни техники и материали, от валяци за боядисване до металик бои и спрей за графити, с цел да реализира резултатите, които желае.


AMELIA / C. Parker Gallery

Манията на Стоун по актьори като Кандински и Миро повлиява на по-абстрактните ѝ картини като „ Амелия “, диптих, кръстен на именития водач Амелия Еърхарт. „ Мислих доста за това какво би трябвало да е било за нея да бъде в самолета толкоз дълго сама, ден след ден, час след час “, споделя  Стоун.
 



GIVERNY / C. Parker Gallery
 

„ Живерни “ пък е резултат от пътешестване на Стоун до френското село, в което е живял и работил Клод Моне.

Там тя моли сина на пазачите на обекта да ѝ покаже всички места, на които е рисувал импресионистът.

Каквато и да е отправната точка, процесът постоянно е всепоглъщащ за Стоун, която признава, че може да бъде „ малко умопобъркан “, до момента в който се старае крайният резултат на платното да подхожда на визията в главата ѝ.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР