Простаците- психология на глупостта. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е СВЯТ БЕЗ ГЛУПАЦИ? Всъщност

...
Простаците- психология на глупостта. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е СВЯТ БЕЗ ГЛУПАЦИ?
Всъщност
Коментари Харесай

Простаците- психология на глупостта

Простаците- логика на психиката на нелепостта. ВЪЗМОЖЕН ЛИ Е СВЯТ БЕЗ ГЛУПАЦИ?

Всъщност не.

Простаците са неизменима част от нашето всекидневие. Те са на всички места. Глупостта, става известно, е универсално събитие. Всички я поносим в ежедневния си живот. Срещаме високопоставени простаци, невежи идиоти, недодялани простаци, достоверни тъпаци, войнствени загубеняци, самонадеяни малоумници, образовани имбецили… Няма граници за човешката нелепост. Нещо повече: всички ние в един или различен случай сме постъпвали неуместно. Можем обаче да се опитаме да дефинираме човешката нелепост. Може би в случай че разберем нейната природа, по-успешно ще се преборим с нея. Именно такава е задачата на актуалната книга.

Психолози, философи, социолози и писатели ни показват своето виждане за човешката нелепост. Автори като  Даниъл Канеман Антонио Дамазио ,, Дан Ариели,  Хауърд Гарднър  и доста други ще се опитат да отговорят на всички въпроси за простаците: Кои са те? Какво става в главите им? Не сме ли всички глупави по един или различен метод? Може ли интелигентният човек също да се окаже тъп или да повярва в глупости?

Най-разпространените суеверия в света

„ Психология на нелепостта “ предлага една аутопсия на нелепостта във всичките й форми. Дори да не успее да ни избави от непознатото безумство, може пък да ни избави от личната ни нелепост. Така в света ще има един простак по-малко.

Под редакцията на Жан-Франсоа Мармион

 

Простаците- логика на психиката на нелепостта

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР