Прословутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден

...
Прословутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден
Коментари Харесай

Суитшъртът на Зеленски бе продаден на търг в Лондон за 90 000 британски паунда

Прословутият масленозелен суитшърт на украинския президент Володимир Зеленски бе продаден на търг в Лондон за сумата от 90 000 английски лири (110 000 щатски долара), оповестява английският в. " Дейли телеграф ".

Стартовата цена беше от 50 000 английски лири. Търгът, проведен от аукционната къща " Кристис ", се организира в музея " Тейт модърн ". Средствата от него ще бъдат предопределени за оказване на филантропична помощ за Украйна. В началото му Зеленски приказва по видеоконферентна връзка и похвали Англия и " смелия Борис " (Джонсън), който го посети в Киев. Самият Борис Джонсън също направи послание към участниците в търга.

Сред търгуваните неща беше и обиколка на Киев в компанията на кмета на града и някогашен боксьор тежка категория Виталий Кличко, само че не излиза наяве за какъв брой е изтъргувана тя. На търга бе препоръчан и керамичен петел, подарен на Джонсън по време на негова обиколка из Киев в компанията на Зеленски при започване на април.

" Подкрепете Украйна довечера, другари, тъй че великата остаряла европейска столица Киев в никакъв случай да не бъде заплашвана още веднъж и Украйна да бъде цяла и свободна още веднъж ", съобщи Джонсън към участниците в търга.

Премиерът, който беше първият непознат водач, приказвал пред украинския парламент след съветската инвазия, добави, че Англия ще продължи да ускорява напъните си за подкрепяне на Украйна, колкото дълго е належащо. Той добави, че за Путин е злополучие, че Зеленски е президент на Украйна, само че за самата Украйна и за останалата част от света това е благословия и назова украинския водач един от най-невероятните водачи в съвременността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР