Пророк, предсказвач, ясновидец, прорицател, оракул - с тези и още

...
Пророк, предсказвач, ясновидец, прорицател, оракул - с тези и още
Коментари Харесай

Валтер Молино, който нарисува света на COVID-19 преди 60 г. - slava.bg

Пророк, предсказвач, ясновидец, прорицател, пророк - с тези и още куп сходни имена медиите в Италия венцехвалят към този момент повече от месец художника илюстратор Валтер Молино.

През декември 1962 година той рисува за задната корица на неделното приложение на в. „ Кориере каузи сера “ - „ Доменика дел Кориере “, шеметна футуристична рисунка със заглавие „ Животът през 2022 година “. Някъде в края на юни пък тази година окумуш кореспондент я откри в архивите на всекидневника, пусна я по медийното течение и след това хората по света научиха, че ориста им по времето на пандемията COVID-19 е предначертана преди съвсем шест десетилетия. Защото на въпросната рисунка има всичко това, с което ние живеем през днешния ден - прецизното обществено разстояние, плексигласовите стени и скафандри, с които се разделяме един от различен яката дисциплинираност във всекидневието ни, подчинението на незабележим и може би в действителност угрижен за здравето ни регулировчик.

Все отново бързият взор върху задната корица на „ Доменика дел Кориере “ от 16 декември 1962 година и разлистването на изданието демонстрират, че илюстрацията изобщо не е замислена като предсказване за живота в далечното бъдеще под диктовката на някакъв злобен и безмилостен вирус. В директния смисъл на думата, несъмнено, тъй като на процедура задачата на Валтер Молино е да покаже пагубното влияние върху индивида на един различен също доста рисков за цивилизацията, само че от софтуерно естество „ вирус “ - автомобилния трафик, както и пътя за неговото обезвреждане.

По това време във към този момент претъпкания с коли и задръстен от грубо придвижване Ню Йорк се случва нещо невиждано - закъсал в придвижването и закъсняващ за работа банков служител излиза от колата си, събува обувки и стартира да бяга по покривите и капаците на заклещените на платното като сардини коли. И единствено по този начин съумява да стигне в точния момент до банката си, като историята му е разказана от всички огромни медии на планетата, нарисува я на първата корица на „ Доменика дел Кориере “ и щатният илюстратор на приложението.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР