Пропускът SafePass, доказващ липсата на инфекция от коронавирус, ще бъде

...
Пропускът SafePass, доказващ липсата на инфекция от коронавирус, ще бъде
Коментари Харесай

Кипър въведе нови мерки за борба с коронавируса

Пропускът SafePass, доказващ неналичието на зараза от ковид, ще бъде нужен на жителите и гостите на Кипър, с цел да могат да посетя места с повече от 20 присъстващи от 20 юли. Решението беше признато от кипърското държавно управление, а новите ограничения бяха обявени от здравния министър Михалис Хаджипангелис, съобщи БГНЕС.

SafePass е документ, потвърждаващ съществуването на ваксина против ковид, преболедуван КОВИД през последната половин година или изработен неотдавна отрицателен тест.
 Заради ковид: България стяга ограниченията за влизащи от още страни, в това число българи Заради ковид: България стяга ограниченията за влизащи от още страни, в това число българи
Актуализиран е и описът на страните по цветови зони и на страните, за които е налице информация за открита забележителна отрицателна...

Според министъра, признатото решение планува SafePass да бъде изискван до 31 юли " за всички пространства и открити места, на които се събират по едно и също време повече от 20 индивида, в това число чиновници на компании. Въпросният документ би трябвало да бъде представян в местата за оказване на услуги, при визити в държавни и частни предприятия, в банки, органи на локалното самоуправление, публичния превоз и пътническите кораби ". " Без този пропуск е неразрешено да се върви в домове за възрастни ", акцентира той.

От 20 юли на масите в елементарните кафенета и заведения за хранене ще може да сядат не повече от 10 души, като посетителите би трябвало да седят по местата си. Танците са неразрешени. Те ще бъдат позволени в тези заведения за публично хранене, които обслужват единствено имунизирани клиенти и тези, които са преболедували КОВИД през последните шест месеца. В такива кафенета и заведения за хранене ще могат да бъдат обслужвани 450 вместо 350 души. От 23 юли се затварят всички детски лагери на острова.

За трети следващ ден публично записаният брой на инфектираните с ковид в Кипър надвишава 1000 души. През последните дни работното натоварване в лечебните заведения на острова се усили доста: броят на пациентите с COVID-19 в кипърските лечебни заведения надвиши 180 души.

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис направи телевизионно послание към нацията, в което съобщи, че държавното управление не е желало да разделя имунизирани от неимунизирани жители, само че страната е длъжна да отбрани правото на всеки един на живот и на труд.
 Рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие в Кипър Рекорден брой инфектирани с ковид за денонощие в Кипър
Кипър регистрира във вторник рекорден брой новозаразени с ковид. Това излиза наяве от данните на министерството на опазването на здравето, прочие..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР