Пропуск в указанията на ЦИК за гласуването на изборите „2

...
Пропуск в указанията на ЦИК за гласуването на изборите „2
Коментари Харесай

ГЕРБ с показно как се гласува повече от един път

Пропуск в напътствията на ЦИК за гласуването на изборите „ 2 в 1 “ дава опция на недобросъвестни жители да дадат вота си повече от един път, оповестиха от ГЕРБ на конференция.

Бившият зам.-министър и сегашен кандидат-депутат Жечо Станков направи и проява пред публицистите. Машината за гласоподаване първоначално пита дали ще гласуваме единствено за президент, единствено за парламент или и за двете. При настоящето състояние можем да излъжем разпоредбите по следния метод:
Избираме да гласуваме единствено за президент или единствено за парламент;Даваме гласа си;Обявяваме на комисията, че сме желали да участваме и в другия избор, само че сме позволили грешка;Получавате нова карта, с цел да гласувате;Никой не може да види защо гласувате на машината – можете умерено два пъти да гласувате за партия или кандидат-президент;
Днес от партията на Бойко Борисов още веднъж попитаха какъв е тъкмо казусът с спомагателните 228 машини, които се намират в склада при сертифицираните. „ Що дири непознатият мъж в дрешника? Що чинят непознатите машини при нашите? Те ни вършат ептен на балъци към този момент! “, възмути се някогашният министър председател. Според него има риск тези машини да се употребяват за операция на вота и по тази причина би трябвало да се броят и контролните разписки.



Сложна презентация изнесе и кандидат-депутатът Тома Биков, като тематиката беше кои са специалистите, на които ЦИК е поверила машините. Той се концентрира върху биографиите на трима от тях – Александър Кирков, Тодор Цолов и Пламен Желязков, като означи, че са напуснали високоплатени позиции в ИТ компании, с цел да получават с по над 10 000 лева по-малко на държавна работа, което съгласно него е подозрително.
Снимка: bTV
Биков добави, че братът на Кирков също е напуснал частния бранш, само че с цел да отиде в Държавна организация „ Електронно ръководство “. „ Занимава се със узаконяването на ключа – единият брат създава ключа, а другият го утвърждава. Няма ли други фамилии в тази страна, които да се включат в изборния развой? “, запита Биков.

Желязков, пък, бил съучастник на Атанас Шарков – някогашен консултант на премиера Стефан Янев, на Асен Василев и на ЦИК и сегашен член на Инициативния комитет на Лозан Панов.
Снимка: bTV
От ГЕРБ са недоволни и от софтуера на машините, които се раздават на партиите, с цел да обучат своите симпатизанти – там след номер 21 в бюлетината има „ Не поддържам никого “ и няма по какъв начин да покажат своя номер (32). Според някогашните ръководещи това се прави преднамерено.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР