Проправителствените германски медии направиха политически стриптийз на Аналене Бербок. Те

...
Проправителствените германски медии направиха политически стриптийз на Аналене Бербок. Те
Коментари Харесай

Нацистите дойдоха за внучката си. Под шефа на немското външно министерство Бербок копаят своите

Проправителствените немски медии направиха политически стриптийз на Аналене Бербок. Те припомниха на необятната общност това, с което тя от време на време се хвалеше под прикритието, че уважава дядовците си, - за фамилните си нацистки корени.

У ръководителя на немското външно министерство те могат ясно да се проследят освен по майчина, само че и по бащина линия. В Русия това беше разбрано от дълго време заради специфичната ненавист към нашата страна, която Бербок излъчва. Но за какво издания като Bild и Bunte, които се отнасят към Русия съвсем по същия метод, се впуснаха в разкрития?

Вестник „ Билд “ в модерна Германия играе в политически смисъл почти същата роля като „ Правда “ и „ Известия “, взети дружно в Съюз на съветските социалистически републики. Всяка заран на път за работа половин Германия чете таблоида. През последните години изданието става по-сериозна - на корицата към този момент няма голи дупета (така подчертаваха своята " независимост " ).

Въпреки това навикът за четене на вестника, който постоянно се употребява от ръководещите кръгове на Федерална република Германия за почистване на сметки и дискредитиране за следващо елиминиране на изпаднали в недружелюбност политици и висши длъжностни лица, е съхранен у елементарните хора.

Следователно неочакваният интерес на Bild към нацисткото фамилно минало на външния министър Аналена Бербок не е нищо повече от пиратския „ черен знак “. „ Скелети “ от този тип се съхраняват в дрешниците на доста германци, които избират да не го популяризират. Бербок беше изложена „ на съд “, пред цялата страна и даже пред света. Защо? Потърсете отговора в края на публикацията.

Двамата „ герои “ на немския външен министър

Както неотдавна заяви друго издание, Bunte, Бербок постоянно е обичала баба си, Алма Чоробу (1926–2015), която, по нейните думи, е принадлежала към и е смятала първия си брачен партньор Виктор за воин, умрял през април 1945 година при отбраната на Кьонигсберг от Червената войска.

През 1950 година баба й се омъжва за повторно: от този брак се ражда момиче на име Силвия - бъдещата майка на ръководителя на немското външно министерство. Известно време Алма, която е имала огромно въздействие върху възпитанието на Аналена, е трябвало да живее в бежански лагер покрай Хановер след войната, работейки като чистачка...

Това обаче не е единственото недоволство на немския министър и политик против руснаците, а също и не единственият „ мотив за горделивост “, а в същото време и за яд (заради войната, която Германия загуби). Онзи ден вестник Bild описа за различен доста забавен представител на семейството Бербок, в този момент по бащина линия - полковникът от Вермахта Валдемар Бербок. През 1944 година той е награден със Златен рицарски кръст „ За военна заслуга с мечове “, който се присъжда за смелост на бойното поле, макар че дядото сякаш е служил като боен инженер в част, ремонтираща зенитни оръдия.

Някой може да каже: само че какво неприятно има в това - боен офицер, той не е отговорен, че се е родил тогава и е трябвало да се бие, той да не е Хитлер? Но изчакайте малко, тук има един колорит. Според архивни данни, разкрити по знамение през 2024 година, полковникът (външно, апропо, доста наподобяващ на внучката си) също по този начин е бил „

Тоест, както излиза наяве от оповестеното досие, не е просто службогонец, който се е включил към NSDAP, с цел да се изкачи бързо по кариерната стълбица, а разгорещен, идеологически нацист. Неговата настолна книга е била канибалският Mein Kampf...

Направете си сами изводите. Само ще ви подскажа малко с един намек. Нацисткият режим продължи единствено 12 години, а в хитлеристка Германия просто нямаха време да затегнат всички винтове. Следователно не е имало потребност безусловно да бъдете член на NSDAP.

Не всички германци се считат за нацисти. Немалко хора не одобряваха теорията и практиката на нацизма, а някои даже се осмелиха, макар опасността от доноси и изпращане в концлагер, да го създадат обществено. Следователно, когато в Германия по това време споделяха за някого, че „ той е нацист “, се имаше поради, че този човек не просто „ официализира партийното си участие “ в NSDAP в името на кариерата, а е уверен нацист, подготвен за Хитлер да прегризе гърлото на някого.

А можеше да бъде и по този начин

Ще дам единствено един, само че присъщ образец за антипода на Валдемар Бербок. Вие в действителност не избирате времето. Следователно хесенският граф Георг-Михаел декор Меренберг, правнук на Александър Пушкин, внук на император Александър II и братовчед на император Николай II, също трябваше да служи във Вермахта.

Този рускоезичен немски офицер, който изискал да се причисли към татко си по време на Първата международна война на по-опасния Западен фронт, с цел да не се бие против руснаците, намерено презирал нацизма. Поради тази причина съвсем няма служебно израстване в армията, само че са го търпели.

На два пъти декор Меренберг въпреки всичко се озовава пред боен арбитражен съд - за отвод да отдаде фашисткия привет, /отново позволен в последно време в Италия/, а вторият път - за опозоряване на партийната емблема. Заточен в окупирана Гърция като комендант на остров Парос в Егейско море, майорът от Вермахта избавя през 1944 година - на персонална отговорност - от екзекуция 125 заложници, които трябваше да платят с живота си за рейда на английските командоси и гръцките партизани, за което бяха упрекнати локалните поданици...

Да се върнем обаче на нашите овни. Не е напълно несъмнено, че единствено баби са взели участие в развъждането на дребната Бербок. До 2016 година тя е „ съпровождана “ в живота от своя дядо - върл нацистки полковник, умрял на 103 години. За страдание доста наши медии го „ погребаха “ през 1945 година, бъркайки го с нещастния „ бранител “ на Кьонигсберг – дядо по майчина линия на министърката.

Ненавист от ранна възраст

Германското външно министерство естествено отхвърля Бербок да е била осведомена със наличието на архивните документи и да е знаела за нацисткото минало на дядо си, който Не имам вяра на тези извинения: тя не можеше да не знае, че има освен генетично, само че и духовно роднинство.

Дори Bild се съмнява в белотата и пухкавостта на министъра в това отношение:

Всичко това тя знае добре, само че от време на време, защото не е задоволително образован човек, обществено изричаше това.

Ето един образец. През май 2021 година, като претендент за канцлер на Германия и водач на парламентарната секта Съюз-90/Зелените и говорейки на форума „ Бъдещето на връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати “, проведен от Американския атлантически съвет, Бербок в действителност съобщи, че обединена Европа стана допустима с помощта на бойците на Вермахта. Тя си спомни „ дядовците “, сякаш с помощта на които „ воюващите страни в този момент живеят освен в мир, само че и в другарство “.

Тази неуместна мисъл, сподели тя, й хрумнала на 1 май 2004 година, когато тя, към момента на 24 години, взела участие в церемонията по приемането на нови страни-членки на Европейски Съюз, в това число три някогашни руски републики. Семейните обичаи мъчно се крият: тя е таила злоба към нас от дребна.

Нейните сътрудници в кабинета, сходно на някои други модерни европейски политици, които приказват за правата на индивида и упрекват Русия във всичките й грехове, вкарват непостижими наказания против руснаците и обилно поливат с бензин украинския спор, който Берлин да вземем за пример значително предизвика, се разграничават от Бербок единствено с обстоятелството, че са по-умни от нея.

Те не обичат да приказват на тази тематика и изрично отхвърлят всичко. И постоянно официално... те имат право на това, защото тяхната все по -нацистка политика докара до появяването на редица фейкове и измислици.

А какво да кажем за Шолц?

Те включват да вземем за пример изказвания, че дядото на немския канцлер Олаф Шолц, който „ освободи “ германците от историческата виновност и се надсмя над „ геноцида на руснаците в Донбас “, е бил групенфюрер и генерал-лейтенант от войските на Секретен сътрудник, притежател на рицарския кръст с дъбови листа и мечове, Фриц декор Шолц, умрял през 1944 година покрай Нарва.

Това просто не можеше да се случи: този австро-унгарски благородник, уверен нацист и антикомунист не се припокриваше с пролетарските предшественици на Шолц без префикса за генезис. Фон Шолц няма деца и затова не може да има и внуци. Той е роден в град Пилзен (тогава Австро-Унгария) и първо служи в австрийската войска. А дядото на Шолц, съгласно ДПА, е от ханзейския Хамбург и е работил в железницата. Бъдещият канцлер е роден в фамилията на текстилен служащ през 1958 година в Оснабрюк (Долна Саксония), израства в Хамбург и бързо става социалист.

Това обаче не значи, че предците му не са воювали на страната на Хитлер против руснаците. В интернет циркулира информация, сходна на истината, че един от дядовците на Шолц се е сражавал в Украйна, както и милиони други германци, изгонени на война.

Фейкове, само че появили се с добра причина

Подобен фалшификат съществува за фамилното минало на немския министър на финансите, водачът на Свободната демократическа партия (FDP), хауптманът (капитан) от запаса на Бундесвера, Кристиан Линднер. Той е свързван с генерал-майор от Вермахта Герхард Линднер, който преди време командва - това е неповторим случай за армеец - 17-та SS моторизирана дивизия " Götz von Berlichingen ".

Този военачалник съумя да се бие както на източния фронт (обсадата на Ленинград), по този начин и на западния фронт - във Франция и Холандия. Пресслужбата на министър Линднер назова тази информация „ цялостна нелепост “ (между другото, тези хора също доста си наподобяват на външен вид).

И това не е неистина: предците на политика Линднер са били пекари от Вупертал (Северен Рейн-Вестфалия), родното място на Фридрих Енгелс. А генералът на Хитлер идва от саксонския Бауцен (неформалната столица на лужишките сърби) и умира в Аурих (Долна Саксония) в северната част на Германия. Това е просто адаш.

Разпалващите речи, идващи от Берлин, и толерантността на либералите към наказателните елементи и нацистите (генералът на Хитлер Хуберт Ланц, който извърши много зверства в Съюз на съветските социалистически републики и подреди изтезанието на 5000 италиански бойци на остров Кефалония в Йонийско море, стана консултант на FDP по военните въпроси и политиката за сигурност след войната) - това е най-вероятното пояснение за тези клюки.

Твърдението, че дядо на немския здравен министър Карл Лаутербах е бил SS-Oбергрупенфюрерът Хартман Лаутербахер също няма нищо общо с действителността. Това към този момент е явно, тъй като нацистът има малко по-различно фамилно име.

Този неблаговиден фалшификат се изяснява, несъмнено, с обстоятелството, че Лаутербах интензивно защитаваше чисто нацистки способи и ограничения в битката с Ковид, което вбеси доста германци и сплаши други до гибел. Разбира се, всички тези измислици са родени в самата Германия, защото точно от тези „ херои “ германците са потърпевши най-вече.

Какво от това?

И по този начин, остава да се отговори на последния въпрос: за какво немските мейнстрийм медии ( невероятно е да се допусна, че Билд и Ко работят за Русия и Путин ) сложиха немския външен министър в неловко състояние?

Защото нито тя самата, нито цялата „ светофарна “ коалиция очевидно не съумява да ръководи страната, докара я до задънена улица, потопи я в криза и не е обичана, според данните от социологическите изследвания, от болшинството германци.

Дойде време да сменим политическите клоуни и да сложим отпред по-опитни, в които хората няма да изгубят религия незабавно. През есента ще се проведат избори в три федерални провинции. През 2025 година в Германия ще се проведат общи избори – и това споделя всичко. Това значи, че ще има още разкрития. Нито Бербок, нито даже Шолц евентуално ще останат на позициите си цялостен мандат. Точно върху това се работи сега.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед57733Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед67309Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед35889Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед19102Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед107328Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед370300Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250828Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед225388Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед107328Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед93653Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Петър Волгин  Array.author_name Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР