Пропилени 6 месеца, в които Министерството на здравеопазването не си

...
Пропилени 6 месеца, в които Министерството на здравеопазването не си
Коментари Харесай

Д-р Румяна Тодорова: Пропилени бяха 6 месеца за защита на хората, държавата не си свърши работата

”Пропилени 6 месеца, в които Министерството на здравеопазването не си е свършило работата. Смисълът трябваше да бъде да се защитят хората, да се разпише ред, по който те да знаят какво да вършат. Когато има ред, финансирането може да бъде направено, най-малко в НЗОК знаят по какъв начин да го създадат. Касата не е виновна за зараза или пандемия, това е отговорност на страната ”.
Това сподели пред БНР доктор Румяна Тодорова, някогашен шеф на Националната здравноосигурителна каса.

По думите ѝ е изпуснато удобното време през лятото, с цел да се приготви системата.

" Разбирам го здравния министър, който през днешния ден би трябвало в крачка да взема решение какво да прави. Затова потегля на инспекции и е подготвен да облича бялата престилка, и приканва депутатите лекари да създадат това. Но този комсомолски възторг не ни би трябвало. Сега би трябвало доста мисъл ", сподели още тя.

Бившата директорка на Националната здравноосигурителна каса акцентира, че би трябвало доста незабавно да се разпишат ограничения и правила, с цел да може НЗОК да се разплаща:

" Трябва и да се успокоят хората, че има задоволително пари. Парите в действителност са задоволително, само че при по този начин написани претекстове не знаем защо ще се употребяват. Трябва да се направи една карта по какъв начин пациентът ще се придвижва и ще стига най-лесно до съответния експерт и до съответната болница ".

По думите на доктор Тодорова в този момент в една болница се лекуват и леки, и тежки случаи на инфекции с ковид, а би трябвало пациентите с по-леко протичащо заболяване да се лекуват в по-малки лечебни заведения, където не се изисква такава мощна реанимация.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР