Пропадна тротоарът на улица „Георги Софийски, в участъка между „Александровска

...
Пропадна тротоарът на улица „Георги Софийски, в участъка между „Александровска
Коментари Харесай

Пропадна новият тротоар при една от станциите на линия 3 на метрото

Пропадна тротоарът на улица „ Георги Софийски ", в сектора сред „ Александровска болница " и факултета по дентална медицина на Медицинския университет в София.

Участъкът се намира над новооткрития трети лъч на столичното метро, което потегли през август. Причината за повредата са изобилните превалявания и остарял негоден колектор, който се намира под настилката, сподели за БГНЕС зам.-кметът по направление " Обществено строителство " в Столичната община Ангел Джоргов. Той изясни, че пропадналият сектор няма общо с новоизградената метростанция „ Медицинска университет " и добави, че плочките са били заменени дружно с построяването на метрото.

„ Този колектор е много остарял. Явно е текло и водата си е вървяла по колектора и след този напоителен дъжд се е срутила. Трябва да отворим, да махнем новия унипаваж, да го насипем и да наредим отначало плочките. Това е работа за няколко дни, стига да не вали ", сподели зам.-кметът и разясни, че колекторът най-вероятно е с размери 70х50, в миналото е бил употребен от ЧЕЗ, само че към този момент е останала единствено облицовката, защото няма кабели в него.

По думите му тротоарът е пропаднал в утринните часове на деня и незабавно са били подхванати дейности по обезопасяването му. Ограден е с лента, има и железни ограждения.

Джоргов сподели още, че при хубаво време са им нужни 2-3 дни, с цел да го възстановят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР