Пропадна и последният шанс ГЕРБ и СДС да успеят да

...
Пропадна и последният шанс ГЕРБ и СДС да успеят да
Коментари Харесай

Слави също отряза кабинета на ГЕРБ, Митов връща мандата още ...

Пропадна и последният късмет ГЕРБ и Съюз на демократичните сили да съумеят да прокарат кабинет в новия парламент. От партията на Бойко Борисов изпратиха предложения за договаряния до Демократична България и ИТН. Лидерът на Демократична България Христо Иванов отхвърли още през вчерашния ден, обяснявайки, че няма по какъв начин да дадат рамо на ръководство, което е знак на корупцията. Днес предстоящо пристигна отвод и от партията на Слави Трифонов. В ГЕРБ чакаха до 12 часа отговор на писмената си покана, само че от ИТН въобще не се бавиха.

Няма да отидем на съвещания с ГЕРБ, оповести пред медиите шефът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

Още преди конституирането на сегашния парламент " ИТН " съобщи, че по никакъв метод и по никакъв мотив няма да взе участие в диалози с партиите, представляващи досегашното ръководство на страната. За нас ГЕРБ е главен знак на статуквото и е изключено да обсъждаме каквото и да било държавно управление, препоръчано от представителите на тази партия. Затова намираме за естествено да откажем присъединяване в каквито и да е съвещания, съобщи Йорданов в коридорите на Народното събрание.

Той изясни, че отговор на въпроса дали ИТН ще извърши втория мандат ще бъде даден тогава, когато го получат.

Вчера обаче сценаристът на Слави и негов партиен заместител загатна, че чака да се стигне до връчване и на трети мандат, което беше изтълкувано като към този момент взето решение партията му да не се нагърбва със сформиране на кабинет на малцинството, който може във всеки миг да бъде свален от власт.

Очаква се от ГЕРБ да върнат още през днешния ден мандата за сформиране на кабинета, а президентът Румен Радев най-рано в понеделник да предложи на ИТН като втора мощ на парламентарния избор да се опитат да създадат държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР