Промяната предвижда за хората със 100 % степен на увреждане

...
Промяната предвижда за хората със 100 % степен на увреждане
Коментари Харесай

Управляващите увеличават инвалидните пенсии

Промяната планува за хората със 100 % степен на увреждане с избрана непозната помощ страната да изплаща 160 % от обществената пенсия за напреднала възраст, която както и до момента служи за основа за калкулации.. Досега този % беше 135. За хората с 91 до 100 % трайно понижена продуктивност пенсията към този момент ще е 140 %, а за най-масовия случай, когато увреждането е от 71 до 90 % песнията се покачва от 125 на 130 %., добавя БНР.

Това ще коства на хазната 9 млн. лева, парите ще дойдат от икономии в бюджета на Държваното публично обезпечаване, изясни ръководителят на Бюджетната комисия Любомир Каримански.

Осигуряването на обществената поддръжка за нуждаещи се жители е приоритет за държавното управление, съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков:
Гьоков регистрира още, че общо 230 млн. лева от Бюджета на държавнато публично обезпечаване са директно ориентирани за поддръжка на хората с увреждания.
Следващата седмица деятели на " Системата ни убива " ще участват на съвещанието на Социалната комисия, а ръководещите дадоха обещание цялостна промяна в обществения бранш.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР