Промяната били млади хора, а те са колкото мен. Не

...
Промяната били млади хора, а те са колкото мен. Не
Коментари Харесай

Борисов: Грозят ни санкции от ЕС, за 7 месеца ПП са взели дълг колкото 20 правителства

„ Промяната били младежи, а те са колкото мен. Не желая да се подвеждате по тяхното говорене, че сме се сближили с президента Радев. Те това целят, а вие всички помните юмрука и по какъв начин всички клечаха пред президентството. Този президент е спечелил изборите и ние би трябвало да се отнасяме с почитание към всяка една институция ”. Това съобщи Бойко Борисов пред младежи ГЕРБ във Варна.

Той добави, че Радев е получил поздравления за решението за изпращане военна помощ за Украйна, само че подсети, че в случай че не са били ГЕРБ това е нямало по какъв начин да се случи. Лидерът на ГЕРБ уточни, че на доста градове е отрязано финансирането.

„ Парите от Плана за възобновяване са за излизане от рецесията, а не се за харчене. Европейска комисия още предишния месец ни сподели, какви опасности крие сватбарското наддаване на бюджета. Ако през днешния ден получиш 70 лева, а харчиш 210 лева до каква степен ще я докараш? Европейски Съюз на дават фискална рамка и ни споделя да не вършим повече дълг, тъй като дългът ви пораства с милиарди на година и нямате с какво да ги покриете ”, заключи водачът на ГЕРБ.

Той уточни, че съвестта му  е чиста, тъй като е предизвестил българските жители, какво ще се случва.

„ Вече няма политик в България, който да не стартира с изречението, че страната ни е в безпорядък. В Плана за възобновяване  сме записали едни акумулатори, които не ни правят работа, а за тях ще се изхарчат милиони и няма други вложения. Еконта пристигна и ви излъга хубаво- 4 автомагистрали на година, 5 моста. Къде са ви язовирите, мостовете?. Нашият лозунг на кметските избори би трябвало да бъде да не допуснем в общините да стане това, което стана в страната. Какво се случи във Варна за тези две години? ”, запита Борисов.

„ Не се подвеждайте, тъй като служебното държавно управление извади доста далавери, само че не поради нас, а тъй като след това ще ги напишат на сметката на Радев. Ние би трябвало да обясняваме на хората, какво следва. Нима генерации политици не желали да се дават по-големи пенсии и заплати, само че ето Европейски Съюз ни споделя –фискална правдивост, другояче ни чакат наказания ”.

Лидерът на ГЕРБ за следващ път изясни, че не се е чувал и виждал с Радев, само че в случай че го предложения е подготвен на диалог. „ Асен Василев ги приказва, тъй като знае те какво са правили по жилища и по какъв начин са договаряли депутати и повдигане на юмруци ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

„ По думите му Дб е скрита под стряхата на Политическа партия, на сушинка, само че в случай че се счупи сушинката? ” запита Борисов. Забелязахте ли, че Политическа партия желаеха срещите с другите партии да бъдат без медии, само че Деси Атанасова искаше всичко да е транспарантно и ги извикаха ”, сподели още той.

Кметът на Варна Иван Портних акцентира, че към този момент втора година нито една европейска стратегия не е отворена. Той съобщи, че ги няма и средствата, които общините са очаквали от  Плана за развиване и резистентност.  Кметът на Портних заключи, че по времето на ГЕРБ са се изграждали инфраструктурни планове, които сега са в застой.

Народният представител от ГЕРБ Делян Добрев уточни, че следва да изтегли нов дълг от 38 милиарда. Като причина той открои следствията от ръководството на „ Промяната.  

„ Ние ще продължим заплащането  на тази сметка още дълго време ”. За последните 30 година е имало 24 държавни управления и са изтеглили 37 милиарда лева дълг. Ние в този момент ще изтеглим 38 милиарда лева Икономиката на страната ще се свие с 4%. ”, изясни  Делян Добрев. 

Христо Гаджев разясни, че е изгубена втората част от ескадрилата Ф 16. „ Имаха и наглостта да подлагат на критика метода по който е контрактуван плана, макар, че кабинетът „ Петков ” го контракти ”, съобщи той.   

Даниел Митов бе безапелационен, че единственото, което може да направи Кирил Петков е  да се скрие. „ Истинският водач на българския политически живот стои на тази маса. Лидерството за военната помощ за Украйна пристигна от ГЕРБ и Борисов. Спомняте си, че това в предходния кабинет беше невероятно да се направи. Всички напъни на Демократична България се разрушиха ”, уточни Митов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР