Промяна в закон за 60 000 000 лв, с който

...
Промяна в закон за 60 000 000 лв, с който
Коментари Харесай

WC министърът облагодетелства Домусчиев, а за законопроект, който може да донесе милиони на държавата, показва пълна пасивност

Промяна в закон за 60 000 000 лева, с който нашумя безскрупулния държавен обирджия Кирил Домусчиев, миропомазан от Валери Симеонов е с 5 оферти за промени сред две четения. В същото време Законопроект за физическото образование и спорта, който ще даде опция на страната да взема обилни суми в размер на милиони, какъвто би бил случай със стадион "Българска войска ", откакто отдаде рушаща се все още спортна инфраструктура, се протака с месеци. Над 20 народни представители са създали общо 131 оферти за промени, от които една доста дребна част са публицистични, а останалите са с в детайли развити текстове, членове и алинеи. Приложените документи можете да видите тук:

http://www.parliament.bg/bg/bills/ID/77819

Припомняме ви, че откакто не съумя да прокара строго персоналните си ползи през подкупен състав на арбитража, Кирил Домусчиев е решил да опита непосредствено през Народното събрание. Изменението се чака да му спести отговорности в размер на близо 60 милиона лв., които той има по приватизационния контракт за БМФ. Валери Симеонов е на челно място в схемата.

След като толетният министър Валери Симеонов разгласи на 12 юли в свое телевизионно присъединяване, че се внася корекция, която облагодетелства братя Домусчиеви, инспекция на leaderstoday.eu сподели, че Николай Александров- народен представител от АТАКА е внесъл текстове, които касаят материята в уеб страницата на Народното събрание, които демонстрират странна, мъчно обяснима законодателна бездейност при внасянето на промени в законопроект за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор в Комисия по икономическа политика и туризъм.

Оказва се, че, съгласно план на отчет по отношение на: законопроект за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, импортиран от Николай Веселинов Александров и група народни представители на 20.06.2018 година, признат на първо гласоподаване на 04.07.2018 година, който е наличен на http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2578/reports/ID/8575,едва 4 народни представители са създали общо 5 оферти по закон, който, съгласно вицепремиерът ще има непосреден резултат върху хазната в размер на 60 000 000 лева, които страната няма да получи, макар че завоюва делото против една от компаниите на братя Домусчиеви.

Прави усещане бързината, с която плана се внася сред първо и второ четене.

От приложените документи се вижда, че от упоменатите 131 промени една група народни представители са създали 68 оферти, които предстоят да бъдат обсъждани, а други депутати са създали 43 оферти за промени.

Скандалното е, че до момента в който законопроекта за изменение и допълнение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор се движи с часове, то законопроекта за физическото образование и спорта се бави близо 6 месеца, което демонстрира значимостта на тематиката за родните парламентаристи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР